IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Verve – предвестник не само на Fiesta

Според аналитиците във Ford, до 2012 г. търсенето на малки автомобили на американския пазар ще се повиши с 25%.

Ford Verve – предвестник не само на Fiesta

Това е причината на автосалона в Детройт фирмата да се представя с концепцията Verve, определяна като база за новото поколение на Fiestа. 


В Детройт обаче имаше малка изненада. Ford представи автомобила в две версии – като хечбек с три врати и като седан с четири. 

За хечбека е ясно, американците искат да видят реакциите на потребителите в собствената си страна към един автомобил предназначен за Европа. Ако бъде приета добре, бъдещата Fiesta може да бъде пусната и на американския пазар. 


Малкият седан Verve обаче е нещо друго. Появиха се спекулации, че това може да е началото на нов модел автомобил, който да бъде нещо като „малко Mondeo”. Ford планира да продава този модел на всички световни пазари. Показателно за това е, че различни версии на Verve вече се появиха на изложението във Франкфурт и в Китай. 


Докато в Северна Америка този нов автомобил, който ще бъде създаден на базата на концепцията Verve с четири врати, ще се появи през 2010 г., то в Европа и Азия новата Fiesta ще дебютира още през тази година.
0 от 500