IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Французите обявиха какво бъдеще очаква Opel

Всички нови модели на марката ще се разработват от германци

Французите обявиха какво бъдеще очаква Opel

Новите собственици на марката Opel - френският концерн PSA, има намерение да вдъхне нов живот на германската марка и да я преърне в печеливша компания. Хубавата новина за феновете на бранда е, че новите модели на Opel, както и досега, ще се правят от немци.

Французите обявиха какво бъдеще очаква Opel

Това става ясно от съобщение на прес-службата на френския производител, в което се казва още, че Opel поема курс към разработката на електрически и хибридни автомобили. През периода 2018-2023 г. производствените предприятия и научно изследователските центрове в Айзенах, Рюселхайм и Кайзерслаутерн ще получат допълнителни инвестиции за разработка и пускане в производство на перспективни модели.

Именно центърът в Рюселхайм ще разработи 1,6-литров бензинов двигател от новото семейство EP, който ще се използва и от други брандове на PSA - Peugeot и Citroen. Освен това в завода на Opel в Айзенах от средата на 2019 г. ще се произвежда кросоувърът Grandland X (сега той се прави заедно с Peugeot 5008 във френския град Сошо). През 2020 г. в Айзенах стартира и серийно производство на хибридната версия на модела.

Като цяло концернът PSA е разработил стратегически план, според който марката Opel трябва да излезе на печалба и да укрепи позициите си на пазара. Германският производител няма да съкращава персонал, а заплатите на служителите дори може да бъдат повишени с допълнителни премии.

Французите обявиха какво бъдеще очаква Opel

Opel вече предложи на пазара три модела, които технически са унифицирани с автомобилите на Peugeot и Citroen. Това са двата кросоувъра (само с предно предаване) Crossland X и Grandland X (на снимката горе), както и товарния миниван Combo. В момента се подготвя излизането на нова Mokka X, която преминава на платформа на PSA, както и на нова Corsa, която ще бъде идентична с бъдещото Peugeot 208. Така на пазара остават основно два автомобила, които са собствена разработка на немците - Opel Astra K и Insignia (на втората снимка).

Снимки: Opel

 
 
Тагове: opel psa
0 от 500
  • #2
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Начало ( преди 5 години )
    Поне се проектират от немски инженери ...Докато при франсетата освен "работниците" Нбонго, Абу Али, Кадаиф, Хасан и Осман има и френски "инженерки" дето основната им работа е да правят мин..ети и да объркват нещата още на чертожния лист!
  • #1
    13 rate up comment 18 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Колите на немците отдавана се правят от чистокръвните ариици Осмман, хасан, Али, Мюмюн, Сюнет, Ферхунде им шие седалките а дедо Али Реза е качествен контрол.