IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla се удари в полицейска кола

Пореден сблъсък на електромобил на марката, движещ се в безпилотен режим

Автопилотът на Tesla се удари в полицейска кола

В Калифорния електромобил Tesla Model S се удари в паркиран край пътя полицейски всъдеход Ford. Машината на служителите на реда е била празна, а водачът на Model S е леко ранен, съобщават местните медии.

Автопилотът на Tesla не видя огромен полицейски всъдеход

Това е поредният случай с автопилот на Tesla, при който шофьорът пренебрегване указания на производителя и напълно се доверява на системата за безпилотно шоэиране. Полицаите, разследващи катастрофата, потвърдиха, че при сблъсъка електрическият седан е бил с активирана функция за безпилотно шофиране.

Автопилотът на Tesla не видя огромен полицейски всъдеход

Веднага след инцидента от Tesla припомниха на клиентите си, че „автопилотът съвсем не прави автомобила неуязвим от катастрофи”. От компанията са категорични, че водачът трябва да държи ръцете си на волана и да бъде готов във всеки един момент да поеме управлението.

Автопилотът на Tesla не видя огромен полицейски всъдеход

Експерти от производителя на електромобили също ще бъдат включи в разследването на поредния подобен инцидент. Според първоначалните данни, до него се е стигнало след грешка на програмното оборудване на седана, което просто не е разчело правилно пътната маркировка.

Снимки: Twitter

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ха-ха, тия вече всеки ден се палят или блъскат. Мъск каза че ще пусне ъпдейт, спокойно. Добре, че няма тежко пострадали хора