IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще обновят изцяло производството на своите мотори

До 2012 година, концерна Daimler ще разработи изцяло нови, екологични двигатели, следвайки световната тенденция.

Mercedes ще обновят изцяло производството на своите мотори

Шефът, на изследователския отдел на концерна, обяви в Детройт, плановете на компанията за бъдещото развитие при двигателите. Томас Вебер е оптимист и смята, че ще могат да изпълнят строгите еко изисквания на Евройпеския Съюз. В същото време Daimler няма да пренебрегнат клиентите си и ще продължат да се вслушват в тяхното мнение.



Томас Вебер.

Mercedes ще ползват като база за развитие на бензиновите си двигатели, CGI технологията си, както и турбо-компресори. Разработката на революционната система вече е факт в CLS 350 CGI и E 350 CGI. CGI е съкращение от Stratified-Charged Gasoline Injection. Сложната технология, ползва ултра-бързи пиезо инжектори, които наслояват няколко пъти искрата, повреме на един работен цикъл на буталото в цилиндъра. Това оптимизира значително изгарянето на горивото, което води до значително по-малко емисии изгорели газове и по-добра икономия. При дизеловите двигатели от концерна ще заложат на системата за пречистване на изгорелите газове Bluetec, както и цялостно намаляне на броиките произведени дизели. Mercedes GLK Freesider е един от първите модели, които ще са произведени с новото поколение Bluetec мотори.



Стратегията е да се намалят наполовина емисите от въглероден двуокис изпускани в околната среда. Напоследък, в ЕС се води дискусия за налагане на по-строга норма, от 130 грама въглероден двуокис на километър. Сега, средната стойност на актуалните двигатели на Mercedes е около 180 грама на километър.
0 от 500