IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 с два мотора ще струва 78 000 долара

Електромобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и ще има 500 км пробег

Tesla Model 3 с два мотора ще струва 78 000 долара

Изпълнителният директор на Tesla Motors – Илон Мъск, разкри в своя блог в социалната мрежа Twitter характеристиките и цената на най-мощната версия на Model 3, която ще бъде оборудвана с два електромотора.

Tesla Model 3 с два мотора ще струва 78 000 долара

Машината ще ускорява от 0 до 60 мили (96 км/ч) за 3,5 секунди и ще развива максимална скорост от 155 мили в час (почти 250 км). Пробегът на Model 3 с едно зареждане на батериите ще бъде 310 мили (500 км), а цената – 78 000 щатски долара, като в нея влизат всички допълнителни опции без автопилот.

Системата за задвижване на четирите колела (AWD) ще струва допълнителни 5000 долара, като с нея електромобилът ще има по-ниска максимална скорост – 140 мили (225 км/ч).

„Цената е почти колкото на BMW M3, но Model 3 e с 15% по-бърза и предлага по-добра управляемост. На писта тази кола превъзхожда всички автомобили в класа си. Единият мотор оптимизира мощността, а вторият увеличана разстоянието. Колата ще се движи без проблеми и при проблем с единия мотор, като ви гарантира, че ще достигнете набелязана дестинация”, обясни Мъск.

Шефът на Tesla допълни, че версията с AWD ще бъде достъпна през есента, като нейното предлагане ще зависи от търсенето. Сега компанията ще може да осигури на клиентите до 1000 коли на седмица.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Балонаджия ООД ( преди 5 години )
    Пено мари ***,ти в офисъ на Теслъ ли работиш,айде стига с тоя нефелен пиар.Ел седалки с памет..шибедах...пародия..Който взима М3 го взима за удоволствие от карането..тоя коптор е за домакини..камери навигации шитни..и плазмъ в средата..та да не изпусне готварското предаване по 24 Kitchen,на път за зарядната станция..Бегай с 200 .М3 хи-фи му не требе под предния капак си има най хубавия високоговорител.!
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Е то тогава за какви опции става въпрос? Климатик, аудио,ел.стъкла... то това си е база и в М3 плюс 1000 други глезотийки в БМВ-то."Навигация, ел-седалки с памет, безключов достъп, връзка с интернет, стъклен покрив, кожени седалки, подгряване на седалките, hi-fi аудио, камери за паркиране - Тия всичките неща са стандартни при Тесла а германците ти дерът по няколко кожи за тях.
  • #12
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Балонаджия ООД ( преди 5 години )
    :) Да сравняваш електро-коптор с М3 ,трябва да си на много силна тревица.Нали рекламирате еко,електро,рейндж...къде на баба си дирите супер спорт и емоция..че и по-бърза.Ужас и безумие.Балонаджииски номера.Ще слезне някой от М3 да седне на косачка...луда работа
  • #11
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Джендъре,да беше погледнал колко струва и Модел 3, че тогава да бълваш поредните си простотии!цените на Модел 3 започват от $ 35,000!Тези $ 78,000 са за 4х4 топ версията с всички възможни екстри за модела без автопилот. Хайде да не сравняваме круши и ябълки а! Дай да сравниме най-ниската и най-високата версия на моделите, а не да ми сравняваш едната базова с другата най-натоварена с екстри. Дори и така разликата между двете не е малка и пак питам къде има S klasa нова за $ 78,000?КЪДЕ?
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Хахахах тоя какво пуши?? Модел 3 имала по-добра управляемост от М3,тоя от луната ли пада?"Явно си карал и БМВ М3 и Модел 3, че да знаеш?
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Бройките не са предплатени а резервирани с под 3% от стойността и всеки може да се откаже когато иска
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До този под менПогледнах колко вървят Мерцедес S-ките в Америка еми S560 има налични за за по 90 бона .... и честно да ти кажа ако не е тази субсидия за ел колите в различните държави , на дали някой ще ги погледне
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    S класата на Мерцедес къде струва толкова ве ***?Ако е на горубляне нов внос може, но нова НЕ!Проверявай ги тези неща преди да пишеш подобни глупости, че ставаш смешен!
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Стен ( преди 5 години )
    "Цената е почти колкото на BMW M3, но Model 3 e с 15% по-бърза и предлага по-добра управляемост".Какво излиза,че М3 на BMW има максимална скорост от 210 км/ч?Не вярвях,че е такава костенурка:)
  • #5
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха този електрокар струва колкото S класата на Мерцедес, смях!