IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda и Castrol отново обединяват сили за „24 часа на Спа“

Състезателният автомобил на тима ще бъде NSX GT3

Honda и Castrol отново обединяват сили за „24 часа на Спа“

Honda и Castrol показаха своя автомобил за състезанието по издръжливост „24 часа на Спа“. За надпреварата тимът ще използва модела NSX GT3. Тазгодишният кръг, който ще се състои между 26 и 29 юли, е юбилеен за японския производител.

Honda и Castrol отново обединяват сили за „24 часа на Спа“

През 1993 г.  Honda участва в надпреварата именно с NSX, като и тогава един от главните спонсори е Castrol. Със сегашния състезателен автомобил отборът има победи в състезанията IMSA WeatherTech Sport Car, както и в Pirelli World Challenge.

Според мениджъра на Castrol - Дейвид Смит, патньорството между Castrol и Honda e „едно от най-емблематичните в автомобилните спортове, датиращо още от 60-те години“. Затова и в компанията са много доволни, че сътпудничеството им ще продължи.

Най-новият състезателен модел на Honda използва 3.5-литров V6 двигател с двойно турбо, като по неофициална информация мощността е около 600 к.с. Очаква се пилотите за състезанието да бъдат обявени по-късно.

Снимка: Honda

Тагове: honda nsx gt3 castrol
0 от 500