IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model 3 измина близо 2 пъти повече от обявеното (ВИДЕО)

Американски блогър преодоля 829 км с едно зареждане на батериите

Tesla Model 3 измина близо 2 пъти повече от обявеното (ВИДЕО)

Официално обявеният пробег на Tesla Model 3 е 310 мили (499 км), но американецът Шот Мичъл, който поддържа собствен видео-блог в YouTube, успя да преодолее 1,67 пъти по-голямо разстояние с едно зареждане – 515 мили (829 км).

Tesla Model 3 измина близо 2 пъти повече от обявеното (ВИДЕО)

Целта на Мичъл е била да се опита да постави рекорд по дължина на пробега на Model 3. Той стартира пътешествието си от Колорадо, преминава през Мисури и финишира в Канзас. Когато преминава разстоянието от 829 км, в батерията на електромобила, която разполага с капациет 75 кВт/ч, са останалите 10 кВт/ч.

Това обаче не е достатъчно за подобряване на най-доброто постижение до момента – 600 мили (966 км) и  затова Мичъл се отказва от опита си. Блогърът обаче не смята да спре дотук и вече разглежда друг, по-подходящ за пестене на енергия, маршрут, по който да поеме в опита за нов рекорд.



През лятото на 2018 г. италиански фенове на Tesla успяха да изминат 1078 км с Model S във версията 100 D. Те изразходваха 98,4 кВт/ч от заряда на батерията, който е 100 кВт/ч. Официално луксозният седан има пробег от 539 км в тази си версия.

Снимка: Tesla, видео: YouTube

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Dido ( преди 5 години )
    Говори се, че Мъск щял да инвестира в изграждането на път 1200км с постоянен налкон 12 градуса, за да може колите му да поставят още по знаменити рекорди като се пуснат надолу по този път и зомбитата още повече да се радват - Ооо велики повелителю на балона, хвала тебе!!!
  • #19
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    те всички волводрайвери са такива заспали слогана им е не е важно кога ще стигнеш а за къде си тръгнал
  • #18
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Волвар ( преди 5 години )
    И моето Волво минава 1500 километра с един резервоар, но като карам така, сякаш не искам да пристигна.
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Това са си ПР рекорди, като тръгна да пътувам си карам нормално а не едвам да пъпля с цел да спестя за още някой километър.
  • #16
    5 rate up comment 6 rate down comment
    kreti ( преди 5 години )
    Когато почнат да правят воените машини електрически тогава ще си купя такава бръкма. За градска кола става , но за дълъг път почивка в планината , зимата и батериите ще падат много по бързо , какво правим със старите батерии, от къде идва токът за екологичните коли от въглища или атомна енергия или горене на газ. Та питам кое им е екологичното ?
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до Този ( преди 5 години )
    Мерцедес СLA не GLA.
  • #14
    1 rate up comment 7 rate down comment
    акъла и той.. ( преди 5 години )
    Акъла и той има значение умнико.Нито могат да се сравняват по мощност нито по цена.Мерц с тоя коптор.Само несемеен *** с лакирани нокти,мразещ техниката би седнал в това.Набий си го в електромера.Няма нормален изкарващ пари човек дето да набие 100+ бона е електромер с батерия.Еле па смятащ.Уравнението е следното математико: ***+лак-акъл+мързел+веган=жичкаджия. Поздрави на баща ти дето те отгледал с простия москвич на бензин..
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    Мерцедес gla бил много по евтин от Тесла, хайде бе? Тия дето са под 200 коня да, но са трупове, а амг 4матик дето има идентична мощност с най евтиния Модел S на еднаква цена ли са?Защо не препоръчаш на собствениците на skoda superb комби и те да си вземат гла или тия дето си купуват пасат да го сменят с голф?Размера малкия има значение! На бачо ти е голям!
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    За репатрак платиха няколко колеги които нямат електромобили щото им се пръсна водна помпа или спукаха блок на 1.9тди
  • #11
    8 rate up comment 6 rate down comment
    до пепоши ( преди 5 години )
    Така е батка ама за 10к купуваш много лачени Бмв 7 серия вътре с кожите дървото автоматик и две страници формат а4 екстри.Или подобен Мерцедес.Слагаш нови гуми и до 25к ти остават и 4-5 тона гориво за кеф.Нисанчето е готино ама...Има бъдеще в колите на ток ама след 10-15 години.За сега са просто мега скъпи сапунерки.Мислил ли си къде и как ще го зареждаш ако му свърши тока някъде насред път.С другите е лесно-отваряш багажникът вадиш тубата там си сипал 10-15л.А с онова-200-300 лв за рапатрак.