IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представя нова версия на GLK в Детройт

Както Automedia.bg вече съобщи, на международния автомобилен салон в Детройт, Mercedes-Benz се представя с концепцията GLK.

Mercedes-Benz представя нова версия на GLK в Детройт
Сега обаче стана ясно, че в Детройт Mercedes представя втора, различна концепция от представената преди дни версия GLK Freeside. 


Детройтската концепция е наречена GLK Townside Concept. Според производителите този автомобил е създаден специално за използване в градски условия. При него няма допълнения показващи неговите off-road качества, които видяхме при Freeside, окачването е по-ниско с 30 мм, изчезнали са и релсите на покрива. За сметка на това има нови стилни лети джанти. 


Освен това Mercedes-Benz GLK Townside предлага различни места за поставяне на багаж с разнороден обем в купето и има интериор изпълнен в спортен стил. 

В технически план GLK Freeside и Townside не се различават. Имат дължина малко над 4.5 метра и са с двигател с обем 2.2 литра и мощност 170 к.с. Скоростната кутия е със седем степени, автоматична. 


Серийният модел ще се появи в дилърските центрове на Mercedes през тази година и също ще има два варианта – „градски” в стила на Towside и „off-road” в стила на GLK Freeside. Специално за пазара в САЩ автомобилът ще има два по-мощни шест цилиндрови двигатели с 228 и 305 к.с. 

В стратегията на Mercedes-Benz новият кросоувър Mercedes GLK ще конкурира BMW X3 и Audi Q5.
0 от 500