IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan също се отказва от дизела в Европа

Причината са новите екостандарти и намаляващото търсене

Nissan също се отказва от дизела в Европа

Японският производител Nissan ще спре продажбите на автомобили с дизелови двигатели на европейския пазар. Решението е свързано с въвеждането на нови нива на вредни емисии, както и с пониженото търсене на такива превозни средства, съобщава Reuters.

Nissan също се отказва от дизела в Европа

Точните срокове за отказа не се споменават, но първите мерки в тази посока вече са факт. Една от тях е намаляване на щата на работниците в завода на компанията в Съндърланд (Вбр). Представител на марката уточни, че това съвсем не означава край на епохата на дизеловите двигатели, което е немислимо в близко бъдеще.

По-рано намерения за спиране на разработка на бензинови и дизелови двигатели обяви и друг японски производител – Toyota. Компанията ще доставя модели с такива мотори само на корпоративни клиенти, но не е и за частни. През миналата година само 25% от продажбите на марката в Европа са на дизелови коли.

Отказ от дизела подготвя и Volvo, като шведите отиват още по-далеч – спират и бензиновите мотори. Текущото поколение на двигателите с вътрешно горене на скандинавската компания ще бъде последното, след което ще се разработват само хибриди и електромобили.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Рено-Нисан имат такава политика само за БГ, защото нашия пазар им е целеви за Дачия и Лада, иначе за белите държави не е така.
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    *15 години
  • #9
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дори още утре да спре продажбата на дизели ние в БГ ще си се тровим минимум още 15 особено като ни залеят изхвърлени дизели (не че тези които се внасят в момента не са и те бракувани в страната от която идват)
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Фермера ( преди 5 години )
    Нисан вече продават в Азия E-power Box а не като ВАГ да сложат стар -генетатор и да го наречат хибрид.В Щатите вече и Алтима се предлага с бензонов мотор с променлива компресия.А ние со дишаме саждите.
  • #7
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те какво ще продават тогава?Всички хранят ВАГ за дизелите, но я разгледайте какви двигатели предлагат Рено-Нисан. В повечето случаи имат 1 или 2 бензина и 3 дизела. И когато бензините са 2 - единия е някоя атмосферна архаична подигравка, с която само се бият в гърдите при "Цени ОТ ..." А другия ако е над 120 коня е само автомат и е на цената на дизел. Високите пакети оборудване често са само при дизели.
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гоше,поне да се беше научил как се пише името на любимата ти селска марка и тогава да сееш мозъци!
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Кауня ( преди 5 години )
    О къде ги препечатвате тия глупости.Каква е връзката с уволняването на стотици работници в Съндърланд с дизила?Там само се сглобяват Кашкаите а моторите идват от Рено във Франция и дизела и бензина.Голата истина е че Рено-Нисан пренасят производството от Англия на континента във връзка с твърдия Брекзит.След 2021г. ще има мита и квоти а както знаем плъховете първи напускат потъващия кораб наречен Великобритания.
  • #4
    15 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "С това показвате колко сте глупави и не искате да печелите от европейците."Да, "добра" стратегия е да тровиш раболяваш клиентелата си.
  • #3
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Гошо дизела ( преди 5 години )
    Ехх , скоро Волфсваген ще ви купи и вас .
  • #2
    10 rate up comment 11 rate down comment
    AMG ( преди 5 години )
    Сега остава БМВ да спре да прави масларници, Опел ръждилници и Тойота пластмасови легени.