IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ извади 200 камери на пътя

Само в първия ден от акцията за скорост са засечени над 1550 нарушители

КАТ извади 200 камери на пътя

Акция на КАТ за засичане на нарушители на ограниченията на скоростта стартира вчера в България. По пътищата на страна са извадени общо 200 нови и стари камери, които само в сутрешните часове на първия ден от операцията са засекли 1558 нарушители.

КАТ извади 200 камери на пътя

Освен на магистралите, особено внимание ще се обърне на шосетата Русе-Бяла, Ботевград –Мездра, Кресненското дефиле и Бургас-Варна.  Засилени ще бъдат и дежурстватга по възлови кръстовища и по централните булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас и други големи градове. Операцията е планирана предварително и провежда във всички страни от ЕС.

"Не само в България, а и в цяла Европа скоростта е основният и най-голям фактор за тежки пътни инциденти. Затова и всяка година ТИСПОЛ планира поне по 2 операции за скорост. Държавите, в които се установяват най-голям брой нарушения са Франция, Италия и Германия, но и ние сме сред първите от всички останали страни, което говори, че в България се кара доста бързо", заяви главен инспектор Румен Рапчев, шеф на сектор "Пътен контрол" към националната полиция.

За разлика от предишни акции обаче, сега в борба с високата скорост ще влязат и 28-те лазерни камери, които пътната полиция започна да използва от 12 март. Такива устройства има в всяка една от 28-те областни служби на пътната полиция в страната.

Снимка: Бурфото

Още за акцията – четете тук.

0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    За миналата година им 4 катастрофи причинени от превишена скорост с 2ма загинали... Това е на фона на общия брой от около 750 загинали мисля бяха! Тотална малoyмщина е да се говори колко аджеба убивала скоростта!
  • #4
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    Това са едни касички и това е. Първо е корупцията, кой да асфалтира, затова нямаме пътища.
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така е, скоростта е основен и най-голям проблем за пътни инциденти. Германия го доказва с липсата на ограничение на скорост по някой магистрали. Е вярно, че техните магистрали, не са като нашите, което ме кара да се запитам, дали пък фактор не е лошата пътна инфраструктура в България.
  • #2
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия сладури на снимката как разбиращо гледат!
  • #1
    38 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като станах на 75 се отказах да карам кола. Изкарвах си хляба с шофиране. Нагледал съм се на лоши неща. Моят опит сочи, че скоростта се нарежда на доста задно място, като причина за произшествие.1.) уповащи вещества, липса на концентрация в шофирането;2.) липса на опит и неправилна оценка на обстановката, погазване на правилата;3.) лоша маркировка, дупки, обрасли кръстовища;4.) несъобразена скорост с трафика, настилката, колата.Безаварийна!