IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи новия си цифров панел

Технологията ще дебютира при следващото поколение на X5

BMW представи новия си цифров панел

Компанията BMW представи на специално мероприятие Digital Day следващото поколение на информационно-развлекателната си система iDrive и обновения вариант на цифровия си приборен панел. Първи с тях ще бъде оборудвано следващото поколение на BMW X5, което ще се появи до края на годината.

BMW представи новия си цифров панел

На централния дисплей на системата, работеща под упрвлението на фирмената операционна система OS 7.0, може да се оформят 10 отделни екрана в 4 различни визуални стила. Те осигуряват достъп до най-често използваните функции – например, навигацията и музиката.

BMW представи новия си цифров панел

Системата е способно да предостави необходимата информация в зависимост от настъпването на няколко събитие или от местоположението на колата. Например, на екрана се появява карта с паркингите при достигане на крайна точка от маршрута. Управлението на функциите може да става с помощта на контролер, жестове, гласови команди и тъч-скрийн.

BMW представи новия си цифров панел

Изображенията на 12,3-инчовия виртуален приборен панел напомнят на решетката на радиатора. Вляво е разположен километражът, а от отдясно – тахометърът и индикаторът за нивото на горивото. Освен това на панела има място за дублиране на показанията на навигационната система или на информация, която шофьорът сам е пожелал да получава.

BMW представи новия си цифров панел

В зависимост от избрания режим се променят цветовате на приборния панел, а също така и вида на различните показатели. Например, в спортен режим основният цвят е червен, като се появява индикатор за ускорението, на което е подложен автомобила.

BMW представи новия си цифров панел

BMW представи новия си цифров панел

От BMW допълват, че са готови да внедрят стандарт 5G за връзка с интернет в моделите си, като това ще стане до края на 2018 г. Системите, осигуряващи тази технология, се разработват заедно с компаниите Audi и Daimler през последните две години.

Снимки: BMW

Тагове: bmw idrive
0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ролекс как така не са започнали да правят електронни часовници? Те много Убави..Как може в хубави коли да слагат тези скапани дисплейчета? Ама, щом клиентелата ги харесва
  • #6
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кое не става за каране бе ***?
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колега остави го тоя ***, къде ще е чувал за Операционни системи, QNX, Android или софтуер въобще.Ей Нон, вземи ти напише една Операционна Система, или по-скоро вземи напиши два реда код.Смешни сте, само знаете да плямпате.
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какъв андроид ще ползват бе ***? Ти мало.умен ли си? Има со причини автомобилните инструменти да ползват QNX операционна система.
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Какво?!? ( преди 5 години )
    "Вляво е разположен километражът, а от отдясно тахометърът и индикаторът за нивото на горивото." - напълно грешно изречение.В ляво е Скоростомера и Индикаторът за нивото на горивото, а в дясно е Тахометърът и Индикаторът за температурата на охладителната система.Една снимка не може да разчете автора на статията.
  • #2
    19 rate up comment 9 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Просто трябваше да използват Андроид. Не знам защо в БМВ си мислят че могат да пишат ОС софтуер (всъщност познавайки корпоративната им култура донякъде знам. Там си мислят че всичко могат ...). Ще увеличат още повече проблемите на Х5 с електрониката.
  • #1
    21 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ще караш или ще си играеш. Отдавна бмв не става за каране така остава другата част за феновете.