IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи новата си ракета на пътя

Купето M2 Competition получи 3,0-литров мотор с 410 коня

BMW представи новата си ракета на пътя

Германският производител BMW официално представи своето ново „напомпано” купе M2 Competition. Компактният спортен автомобил е получи 3,0-литров двигател с 6 цилиндъра от по-големите модели M3 и M4, който генерира мощност от 410 к.с.

BMW представи новата си екстремна резачка

Въртящият момент при мотора е 550 Нм, като агрегатът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенна трансмисия  DCT с два съединителя. В зависимост от това купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 или за 4,0 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч, но при наличието на предлагания като опция пакет M Driver ограничителят може да бъде преместен на 280 км/ч.

Версията M2 Competition се отличава от стандартното BMW M2 и по някои стилистични решения. Автомобилът е получил леки промени в дизайна, а също така изпускателна система с 4 черни хромирани тръби и напълно нови 19-цолови джанти с гуми Michelin Pilot Super Sport.

BMW представи новата си екстремна резачка

В салона промените са много по-малко, но все пак ги има. Поставени са нови спортни седалки, червен бутон за стартиране на двигателя, спортен волан, специални предпазни колани и оригинални елементи от алкантара.

Освен това купето BMW M2 Competition е получило нов централен радиатор, два странични радиатора и нова система за охлаждане. Всичко това се налага заради поставянето на различен мотор под капака. Автомобилът има и подобрена електромеханична система на управлението и преработен М-диференциал. Преработено е и окачването, на което са поставени компоненти от алуминиий.

BMW представи новата си екстремна резачка

Спирачната система също е подобрена, като автомобилът има по-големи дискове – 400-милиметрови отпред и 380-милиметрови отзад.

Снимки: BMW

Още снимки на модела – в галерията горе.
 

Тагове: bmw m2 m2 competition
0 от 500