IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха Топ 10 на най-издържливите коли в света

В изследването на ISeeCars са анализирани над 13,5 млн. автомобила

Експерти посочиха Топ 10 на най-издържливите коли в света

Американското издание ISeeCars състави Топ 10 на най-издържливите автомобили в света. За добиване на пълна представа, анализаторите са изследвали 13,5 млн. машини, произведени през периода 1981-2017 г.

Експерти посочиха Топ 10 на най-издържливите коли в света

Първото място в класацията е за Toyota Sequoia (на снимката), при която 6,6% от продадените бройки имат пробег от над 200 000 мили (320 000 км). В първата тройка влизат още два големи всъдехода - Ford Expedition и Chevrolet Suburban, чийто резултат е еднакъв – 5,4%.

На четвърта позиция се нарежда Toyota 4Runner, при която 4,2% от машините са с пробег над 200 000 мили. Веднага след него е класиран американският модел GMC Yukon XL – 3,9%.

Шестото място е за Chevrolet Tahoe с резултат 3,8%, а на седмо се класира GMC Yukon – 2,8%. Осмата и девета позиция са за пикапа Toyota Tacoma (2,6%) и седана Toyota Avalon (2,4%). Топ 10 затваря миниванът Honda Odyssey – 2,4%.

Снимка: Toyota

Тагове: iseecars
0 от 500
  • #14
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Имам чувството, че половината от тук пишещите са запознати с автомобилите и американския живот от холивудските филми, например онзи, който твърди, че всяка 2-ра "американска мацка" тренирала ...За инфо от личен опит - всяка втора "американска мацка" няма да може да влезе в средностатистическа европейска кола, просто няма да се събере, но не от мускули!Там ако накараш някоя "мацка" да се качи на колело ... ако въобще успее, ще получи инфаркт от натоварването
  • #13
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аре, само да не намесваме "бакшишите",че ще стане ужасно! Те са едни "експерти" направо от академик нагоре!
  • #12
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Каква е тая статистика? Първо пълно с марки които са леш. Второ от най издръжливи на 6% изминали 200 хиляди мили. При 7-8-9-10-то място едва 2%. Само да ви кажа че стопаните шкоди фабия при бакшишите навъртат по 800хиляди километра само със смяна на съединители и това е в много по-голям процент от посочените тука.
  • #11
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дааа , тия трактори всеки ден се виждат по нашите пътища , ако можем да ги наре4ем пътища.Поредната класация за американския пазар .
  • #10
    19 rate up comment 9 rate down comment
    До тези с WV/ Алуди ( преди 5 години )
    Колеги, някой продава ли годишна винетка?Питам понеже ,,колите" ви така и така стоят по сервизите, някой ако иска да му купя винетката да не ходи зян.
  • #9
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Поредната измишльотина!
  • #8
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Навсякъде по света с лош климат и липса на пътища се кара предимно Тойота. Тази класация и статия доказва и показва защо Тойота е предпочитаната марка навсякъде по света. Ако се разваляше и чупеше и нямаше надеждност и здравина никой не би си взел и да си рискува живота. Разбира се немското фенче, което се е разцъкало отново няма как да го разбере, защото неговото няй-екстремно преживяване е да закара немската талига пред чалготеката за да е видят останалите чалгари.
  • #7
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Немците нали продават там. Защо изобщо ги няма в подобни класации?Проста ги няма подкупните медии и институции, които да промиват мозъци с фалшиви тестове. Кажете ми кога в германия чужди фирми ще спечелят първи места по качество и здравина? Ами никога.В САЩ, колкото и да са ми противни краварите в това отношение не са пристрастни и тестовете и класациите в повечето случай ги правят честно.
  • #6
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И разбира се, пробегът е най-важният показател за издържливост. Пък колко ремонти са направени през това време, няма значение. Уел дън, янкийз!
  • #5
    20 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако американците са дебелогъзи незнам какви са немците - при тях нормално изглеждащите жени са еденици, докато в САЩ всяка 2ра мацка тренира я мажоретка, я нещо друго. Всяка нация има разплути прасета в състава си, но определено немците са на едни от първите места, особенно с 20те % турско население в състава си. Относно автомобилите - американците знаят как се правят удобни и издръжливи автомобили. Немците знаят как да ги пудрят и сервизират през месец.