IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

8 автомобила от средния клас за успелите хора

В класацията преобладават японските модели

8 автомобила от средния клас за успелите хора

В последните години кросоувърите се превърнаха в най-популярните автомобили. В същото време обаче успелите хора, уверени в себе си, избират изпитаните с времето седани от средния клас. Тези коли са идеални за дълги пътувания, освен това са и представителни. Днешните потребители обръщат внимание на цената, качеството, надеждността, икономията на гориво, размера на багажника и безопасността. Ето кои 7 седана и 1 хечбек от средния клас най-често избират успелите хора.

1. Volkswagen Passat

8 автомобила от средния клас за успелите

Осмото поколение на германския седан Volkswagen Passat изглежда доста голям, като средноразмерен автомобил. Колата традиционно има просторен салон и огромен багажник с обем от 450 л. Водачът може да избира от няколко модификации от 4-цилиндрови двигатели с турбокомпресори с мощност от 120 до 280 к.с. Средният разход на гориво в града е 11,8 л на 100 км, а извън града - 6,2 л/100 км.

2. Kia Optima

8 автомобила от средния клас за успелите

Корейските автомобили винаги са привлекателна възможност за комфортен седан на разумна цена. Един такъв е Kia Optima от четвърто поколение. Автомобилът е обновен през 2015 г., а сега се предлагат няколко версии с 4-цилиндрови двигатели и с обеми от 1,6 до 2,4 л. Разходът на гориво на корейския автомобил е 10,7/5,9 л на 100 км  (градско/извънградско). Предлага се и хибридна версия с бензинов двигател и електромотор. Недостатък е не много голямата надеждност на автомобилите Kia.

3. Toyota Camry

8 автомобила от средния клас за успелите

Новото поколение на Toyota Camry се поява на пазара през втората половина на 2017 г. Макар още да не е ясно как моделът ще се представи, може да се твърди, че в продължение на дълги години Camry е много добра кола с голям багажник - 440 л. Моделът се предлага с икономични 4-цилиндрови двигатели, както и с 3,5-литров V6. Има и хибридна модификация. Удобното движение се осигурява от автоматичната скоростна кутия. Като се има предвид мощният двигател и многото опции за комфорт на пътя, Camry не изненадва с разхода си от 11,2 л/100 км в града и 6 на 100 извън него.

4. Hyundai Sonata

8 автомобила от средния клас за успелите

В корейския седан Hyundai Sonata всеки шофьор ще намери нещо, което да му хареса. За някои това е евтина семейна кола, а за други - автомобил със спортни нотки. Във всеки случай това е икономичен модел с багажно отделение от 460 л. Градският разход е 9,4 л, а извън него - 5,4 на 100 км. За феновете на новите технологии пък е налице хибридна модификация, при която колата може да измине 43 см само на ток.

5. Ford Mondeo

8 автомобила от средния клас за успелите

Петото поколение на Ford Mondeo може да се купи с един от 4-цилиндровите двигатели с обем от 1,0 до 2,5 л, както и с 2,7-литров турбо V6. Важна опция е задвижването на всички колела, както и хибридната система, която ви позволява да карате до 30 км само на ток. Но дори и "нормалният" Ford Mondeo не консумира толкова гориво - 10,7/5,7 л на 100 км (градско/извънградско). Струва си да се отбележи не най-високата надеждност на модела, както и резултатите от краш-тестовете, които са малко по-лоши от тези на конкурентите.

6. Toyota Prius

8 автомобила от средния клас за успелите

Много шофьори смятат Toyota Prius за малка кола, но тя е просторна като автомобил от средния клас. Багажното отделение е с обем от 700 л. Петместният японски хечбек е оборудван с икономичен двигател с мощност от 121 к.с. и CVT трансмисия. Благодарение на високоефективния двигател на Аткинсън и електромотора на всеки 100 км автомобилът консумира само 4,4 л бензин в града и 4,7 л извън него.

7. Nissan Altima

8 автомобила от средния клас за успелите

Наскоро беше представена обновената версия на Nissan Altima, но която обаче ще моге да се купи чак през есента. Сега е достъпно петото поколение. Този просторен и комфортен седан се произвежда от 2012 г., може да се похвали с голям багажник с обем от 440 л и високи оценки за безопасност. Водачът може да избере от 4-цилиндровите двигатели (обем 1,6-2,5 л) или 3,5-литров V6. Консумацията на гориво, която е 10,7 /6 л на 100 км (градско/извънградско), също радва.

8. Honda Accord

8 автомобила от средния клас за успелите

След конкурентите от Toyota в края на 2017 г. дебютира и обновената Honda Accord. Японската кола все още се предлага само като седан, за разлика от предишните версии като седан и купе. Купувачите могат да избират един от 4-цилиндровите двигателя, както и механична, автоматична трансмисия или вариатор. Колата е доста икономична извън града - 6,4 л/100 км, но в града консумацията е доста голяма - 13 л/100 км. Във всички други отношения колата е почти перфектна: има голямо багажно отделение от 450 л, а резултатите от тестове за безопасност са едни от най-високите.

0 от 500