IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Японците разчитат на електрическите и безпилотни технологии за настигане на конкурентите

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

През последните десетилетия премиум-марката Infiniti сериозно изостава от германските конкуренти. Сега в компанията се надяват, че ще успеят да настигнат BMW и Audi с помощта на измененията в автомобилната промишленост, които водят до преминаване към електрически и безпилотни автомобили.

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Пред изданието Automotive News главният дизайнер на Nissan - Алфонсо Албайс, бе категоричен, че в Infiniti вече ще се залага на минимализма. Целта е да се намали количеството агрегати под капака, но в същото време да се увеличи вътрешното пространство в салона. Това ще доведе до отказ от излишните органи за управление – бутони, копчета и превключватели. С други думи, идеята е бъдещите модели на Infiniti максимално да приличат на iPhone.

„Това, към което се стремим, е премахването на различните механични компоненти. Подобно нещо ни вдъхновява и ще ни позволи да върнем загубеното ДНК на японските автомобили”, коментира Албайс.

Идеята е доста любопитна, защото минимализмът по никакъв начин не си подхожда с премиума. Според експерти, подобен подход означава пълен отказ от европейския дизайн, но в Infiniti явно не се притесняват от това. В компанията са сигурни, че през 2025 г. половината от нейите продажби ще се дължат на електромобили и затова вече се работи в тази насока.

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Първият модел, даващ представа за бъдещия дизайн на японската марка, е концептуалният Q Inspiration. Той беше представен на автосалона в Детройт, като се движи на електричество и има изцяло автономно управление. Напълно в съответствие с казаното от Албайс машината е с максимално опростен дизайн, а от салона са премахнати всички бутони.

Снимки: Infiniti
 

Тагове: infiniti
0 от 500
  • #5
    17 rate up comment 29 rate down comment
    Невъзможно! ( преди 6 години )
    Дори БМВ и Ауди да карат на задна скорост,а Инфинити да лети напред,близките 111 год е невъзможна срещата им на върха! Факт!
  • #4
    15 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Премиум сегмента е свързан с история. японските коли са най-високо технологичните на планетата, но им липсва точно този момент. Не случайно БМВ и ВАГ щяха да се избият да купуват британските премиум марки, не случайно Кадилак още съществува като марка и се продава добре, въпреки че бълва *** на космически цени.
  • #3
    17 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много ясно, че изостават псевдо-премиумите.
  • #2
    15 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Другата година Лексус ще навърши 30 години. За толкова време японците могат да се похвалят с успех единствено на спорния америкснки пазар. Инфинити са още по-назад в развитието си. Истината е, че японците не разбират премиум сегмента. И това е национална черта. Щом аз 30 години не успяха, няма да успеят и през следващите 30.
  • #1
    27 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    кое изоставало? Я се качете на едно Q50/60 и някое 3/C/A4 и пак да си говорим