IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експерти посочиха немските автомобили, които не си струват парите

В случая става дума само за модели, предлагани на пазара втора ръка

Експерти посочиха немските автомобили, които не си струват парите

Независими експерти съставиха списък с най-добрите и най-лоши немски автомобили. Става дума за модели, предлагани на пазара за употребявани коли, съобщава изданието Daily-Motor.

Експерти посочиха немските автомобили, които не си струват парите

В класацията са посочени модели на водещите германски производители. Най-известният от тях – Mercedes-Benz, също има в гамата си неудачни автомобили, които получават критики. Такива са компактните A-Class (на снимката) и CLA. Посочва се, че те не предлагат на собствениците типичните за марката комфорт и управляемост, като единственото, което ги приобщава към премиум-бранда, е емблемата. В същото време те са доста скъпи, дори като употребявани.

Аналогична оценка получават и два модела на BMW - 1-Series и X1. Тези два автомобила са твърде тесни и некомфортни, и съответно имат малко общо с истинските „баварци”.

Експерти посочиха немските автомобили, които не си струват парите

Експертите са на мнение, че далеч по-удачен избор е по-старо, но добре запазено BMW E39, отколкото 1-Series и X1 (на снимката). Добри оценки получават също кросоувъри X3 и X5, при които проблемите с първите поколения са отстранени и те вече се радват на сериозен интерес на вторичния пзар.

В списъка са включени и модели на марките Audi, Volkswagen и Skoda. В групата на „неудачниците” от Инголщад попадат компактните кросоувъри Q3 (на снимката долу) и Q5, чиито първи поколения имат сериозни проблеми с бензиновите си двигатели. В същото време на пазара втора ръка добре се представят моделите Q7, A6, A5 и A4.

Експерти посочиха немските автомобили, които не си струват парите

При Volkswagen експертите смятат, че добрият избор са кросоувърите Tiguan и Touareq, докато Passat е сериозно надценяван. За Skoda същото се отнася за Octavia, която получава високи оценки за качествата си. В същото време Yeti определено не си заслужава парите и напълно логично чехите се отказаха от този модел.

Снимки: Mercedes, BMW, Audi

0 от 500
  • #1
    28 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А някой ще ми обясни ли защо C-класата е толкова скъпа, като не предлага нищо повече от едно мондео, дори в някои аспекти изостава, като същото важи и за А4. Отново заради емблемата, но защо ги няма в тази класация никой незнае.Отдавна премиума не е това, което едно време беше. В момента всички модели малки и големи имат кожи и куп екстри. Вече премиума е някаква глупост измслена,за да взимат повече пари и да чешат необоснованото его на собствениците им.За пасата пък да не говорим - мн. зле.