IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Supra ще получи скоростна кутия от BMW

Японският производител се отказва от използането на ръчни предавки

Toyota Supra ще получи скоростна кутия от BMW

На автосалона в Детройт през януари компанията Toyota леко повдигна завесата около бъдещата Supra. Японците представиха концепта GR Supra Racing Concept, който дава представа за външния вид на купето, но запазиха в тайна всички технически подробности за автомобила.

Toyota Supra ще получи скоростна кутия от BMW

Постепенно от Toyota разкриват детайли за автомобила, като един от тях касае скоростната кутия. За ужас на пуританите, бъдещата Supra няма да се предлага с механични скорости. Това съобщи шефът на проекта Тецуя Тада, от чиито думи става ясно, че въртящият момента на двигателя ще бъде влошен от превключването на предавките на ръка.

Според експерти, подобно ияавление означава, че в Toyota са се спрели на преселективна роботизирана скоростна кутия, която да се комбинира с мощен турбомотор. Това ще позволи на агрегата да покаже своя пълен потенциал. И тъй като японците не разполагат с подобна трансмисия, те са се спрели на 7-степенната M-DCT на BMW.

Не е тайна, че баварците помагат за разработката на бъдеща Supra, като едновременно с нея на пазара излиза и роудтърът BMW Z4. Очакванията са спортното купе на Toyota да получи и 6-цилиндров редови мотор от баварците, който обаче ще има различни настройки. Неговата мощност ще е около 450 к.с.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota supra bmw z4
0 от 500
  • #3
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    Toyota Supra ще получи скоростна кутия от...BMW, ама друг път.Явно не знаете, че кутиите на BMW се правят от ZF. Значи Тойота получава кутия на ZF.А относно глупостите за "Великите Тойоти", да имат си доста забележки, и аз не ги харесвам, обаче пазарите и търговците по света друго говорят.Иначе и Z4-ката и Супрата ще са невероятни!!
  • #2
    15 rate up comment 7 rate down comment
    111 ( преди 6 години )
    Великите Тойоти!!!!Само със здравина не става, трябва и емоция!!! Пък и с тая мания по Cvt кутии със хибридите.... Освен да си прережеш вените докато изпреварваш друго не ти остава.... Добре че им дойде разума че да вземат нещо по-добро!!!!
  • #1
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Двигател, скоростна кутия от BMW, а също така и помощ от тях, та в този автомобил какво остана японско ... Само емблемата