IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Швеция забрани дизела

Автомобили с такъв двигател вече нямат право да се движат в центъра на градовете

И Швеция забрани дизела

Шведското правителство забрани движението на дизелови автомобили в центъра на големите градове. Както се знае, наскоро германски съд също нареди такава забрана. Във Финландия обаче властите засега нямат намерение да правят това, съобщават световните агенции.

И Швеция забрани дизела

Правителствата на Швеция и Германия обясниха, че забраната за влизане на автомобили с дизелови двигатели в центъра на големите градове е приета заради по-строгите изисквания за екологичност на моделите. От 1 септември миналата година беше приета нова процедура за проверка количеството вредни емисии: автомобилите трябва да бъдат проверявани при реално движение, поради което резултатите от новата процедура са по-надеждни.

В същото време властите във Финландия няма да въвеждат такава забрана, тъй като не виждат проблеми с дизеловите двигатели. Основните замърсители на въздуха в страната са старите автобуси, гумите със шипове и прахта по улицата. Освен това продажбата на дизелови автомобили стремително намалява.
 

0 от 500
  • #5
    33 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Германците още нищо не са забаранили - очаква се да се забранят евро 4 и надолу и евро 5 без SCR и то към 2020. До питащия - точно българин да пита за разликата във вредните емисии между дизел и бензин е несериозно. Тук в страната на 10-15 годишните дизели без еко оборудване на практика бензините двигатели, особено газифицираните, наистина изхвърлят маргаритки и вода в сравнение с нафтовите печки.
  • #4
    28 rate up comment 13 rate down comment
    Рудолф Дизел ( преди 6 години )
    Айде скоро и у нас!
  • #3
    36 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Очертава се скоро да караме дизели на изгодни цени
  • #2
    35 rate up comment 29 rate down comment
    Питам ( преди 6 години )
    И какво? От ауспуха на бензиновите автомобили маргаритки и водичка ли излиза?
  • #1
    26 rate up comment 17 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Немчугите умреа!Клиин дизелчок а?Ахахахах!