IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 факта за новия Ford Focus

Автомобилът ще има и хибридна версия, но след 2-3 години

5 факта за новия Ford Focus

До премиерата на новото поколение на Ford Focus на автомобилното изложение в Ню Йорк остават няколко дни. Експертите насочиха вниманието към 5 интересни факта за модела.

5 факта за новия Ford Focus

Вдъхновен е от Fiesta


Автомобилните маниаци забеляха във Focus прилики със събрата Fiesta, показан през 2016 г. Салонът на новия Focus също наподобява този на Fiesta.

5 факта за новия Ford Focus

Ще се хареса на семействата

Новият Ford Focus е пораснал на дължина с близо 5 см. Голяма част от това разстояние оказва влияние върху увеличеното място за пътниците отзад.

5 факта за новия Ford Focus

По-мощен е

Под предния капак ще бъде поместен 1,0-литровият бензинов Ecoboost двигател с турбокомпресор. Във версията ST автомобилът ще получи мотор с мощност 280 коня. За всички модификации са предвидени механични и автоматични скоростни кутии.

5 факта за новия Ford Focus

Ще стане кросоувър

Става дума за комплектацията Active, с която е обзаведен моделът Fiesta. Има слухове, че Focus също ще получи такава версия.

5 факта за новия Ford Focus

Ще бъде и суперхибрид


В такова изпълнение автомобилът ще се появи на пазара след 2-3 години. Още отсега обаче, благодарение на вътрешни хора от компанията, е ясно, че ще използва хибридна 48-волтова електрическа система и интегриран стартер-генератор. Това ще доведе до около 400 коня и около 600 Нм въртящ момент.
 

Тагове: ford focus
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупости! Голф е много по-продавн, а държи висока цена. Стига бла, бла. Слънцето не е изгряло от запад. Форд не са се прлменили- посредственост, която ръждясва по-бързо отколкото върви. Мерси, няма нужда!
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Макар да не искаш ще ти отговоряФорд Фокус е в топ 10 на най-продаваните коли в Европа следователно вторичния пазар е залят с такива. А ти ми отгори кое се обезценява повече като абсолютна стойност Нов Мерцедес в Герамния започва от 32хил евро На 5 години до 150к км започва от 12хилФокус нов 15 хил стар пак 5 години до 150 хил от 6.5 хил. Кое е повече 20 хил евро обезценка или 9 хил
  • #5
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тогава защо така главоломно се обезценяват? Не ми отговаряй. Всички знаем защо.
  • #4
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Лафа с фокуса че пали го слушах 8 месеца между двама колеги - единия с Фокус мк1 другива с Ц класа W204. За това време Ц-етката влезе в сервиз 3 пъти и изръси около 2хил а фокуса 2 пъти не запали заради паднал акумолатор. Та запазете си фолклора за себе си.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колата си е добра, но има 2 съществени проблема: разхода на еко бууста - не може моята Октавия, по-голяма кола с малко по-голям и мощен бензинов двигател, да харчи около литър надолу. И другото е багажника - при налична резервна гума пада до 270л. В класа на Фиеста има по-големи багажници. Комбито с маломерно колело е 470л което за комби също е слабичък, но все пак адекватен резултат
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Един Форд запалил зимата и го нарекли Фокус!
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Наистина рекламата е изклюително *** и елементарна. Тази кола едва ли има нужда от такива неща. Доста е добра, за да падат толкова ниско и да се излагат. От немските коли (доколко е немска е друг въпрос) Форд са най-добрите. Специално Фокус е няколко нива над прехваленият Гоуф, който е като сива мишка, ако се сравни с Форда.А този суперхибрид за сефте го чувам. Супер е, защото ползва 48 волта батерия ли?Ами те тогава тези дето са с по 400 болта какви ще са? Мега, гига може би?