IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW, VW и Renault се обявиха срещу новите процедури за тестове на вредните емисии

Производителите са категорични, че технологията ще наруши производството и ще намали печалбите им

BMW, VW и Renault се обявиха срещу новите процедури за тестове на вредните емисии

Три от водещите европейски автомобилни производители – BMW, Renault и Volkswagen Group, предупредиха, че новите процедури за тестване на вредните емисии на двигателите, въведени в Европейския съюз, ще окажат негативно влияние върху производството и съответно върху печалбите им, предава Automotive News.

BMW, VW и Renault се обявиха срещу новите процедури за тестове на вредните емисии

Баварците вече обявиха, че през май спират производството на някои модели, за да може да бъдат извършени необходимите промени по техните двигатели. Мярката ще засегне различни версии на 7-Series, както и на кросоувърите X1, X2, X5 и X6. Говорител на BMW коментира, че прекъсването на производството може да трае между няколко седмици и няколко месеца в зависимост от модела.

На свой ред Volkswagen Group призна за потенциални затруднения при извършването на тестове на свои автомобили по новата система WLTP. Финансовият шеф на концерна Арно Антлиц заяви, че производителят от Германия е изправен пред „сериозни финансови изпитания”, свързани имено с въвеждането на новата методика.

За подобно нещо алармира и главният изпълнителен директор на Renault – Карлос Гон, според който системата WLTP ще окаже влияние върху компанията му през периода септември 2018 – април 2019 г.

„Ние още не сме наясно колко ще ни струва въвеждането на новите методи за изследване, тъй като не се знае кои от тях ще бъдат одобрени. Не сме наясно и колко бързо ще се случи това. Във всички случаи обаче ще ни се наложи да платим висока цена, за да добавим новите технологии и оборудване”, обясни Гон.

Новата методика на тестове WLTP заменя досега използваният NEDC, като по нея задължително трябва бъдат изследвани всички автомобили, произведени след септември 2018 г., преди да бъдат пуснати в продажба. Новият протокол включва замерване на вредните емисии по време на движение в реални условия, които ще бъдат сравнение с нивата, получени при измерване в лаборатория.

Снимка: Automotive News

Тагове: nedc wltp
0 от 500
  • #3
    33 rate up comment 5 rate down comment
    ди Факт! ( преди 6 години )
    Като споменаваш факти споменавай и другите производители!Защо само Рено?Както се вижда BMW и Фолксваген са същите....... не знам коя обидна дума да ползвам.Щели да им намалеят печалбите!?Нямат наяждане тия ей!Ще си носят печалбите в гробищата.
  • #2
    30 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Начи ще дишаме канцерогенен въздух за да може да не намаляваме заплатите на магребинците в завода на Рено.Чудесно!
  • #1
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Аха ( преди 6 години )
    Не са разучили алгоритъма на теста и немогат да се впишат с най-малко разходи и най-голяма печалба, такава кола сигурно и 100к км не може и да изкара.