IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS6 Avant ще развива 605 к.с.

Премиерата на „напомпаното” комби ще бъде догодина

Новото Audi RS6 Avant ще развива 605 к.с.

Неотдавна германският производител Audi официално представи новото поколение на седана си A6, а вече се появяват и подробности за следващата генерация на „напомпаното” комби RS6.

Новото Audi RS6 Avant ще развива 605 к.с.

Изданието Autobild съобщава, че моделът, както и досега, ще се предлага единствено като комби – RS6 Avany, тоест седан няма да има. Премиерата на автомобила е насрочена за 2019 г., като той ще бъде задвижван от 4,0-литров туин-турбо V8 мотор, познат от Porsche Cayenne Turbo и Lamborghini Urus. Агрегатът ще развива 605 к.с.

Така новото Audi RS6 ще се окаже по-мощно от предшественика си, който също разчита на 4,0-литров туин-турбо V8, но с мощност 560 к.с.и 700 Нм въртящ момент. Сегашният модел се предлага и във версия performance, при която моторът също достига 605 к.с. Новата генерация на суперкомбито отново ще получи такава модификация, като тя вече ще разполага с 650 к.с. и 800 Нм.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при най-мощният вариант на автомобила в момента отнема 3,7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 305 км/ч. Вероятно при новото поколение на комбито тези показатели ще се запазят.

Засега от Audi не коментират тези информации. Във всички случаи обаче Audi RS6, както и преди, ще се конкурира с автомобили като Mercedes-AMG E 63 S (610 к.с.) и BMW M5 (600 к.с.).

Снимка: Audi

Тагове: audi rs6 performance
0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Само да не се излюска на некой завой алудито, докът ги "разкъсва"... ;-)
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    беше въпрос на време ауди ще разкъса бмв м5 и амг е63
  • #9
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Доктор ( преди 6 години )
    ...тебе сме те пропуснали за хапчето,..яви се на 4 ти км..да ти дадем дозата.Всичк иса неразумни,само ти си най умния..ти какво шофираш ?
  • #8
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе че е хубава колата хубава е. Аз не бих си я взел, не за друго, а заради сервизната политика на ауди и дефектите им, но това не значи, че няма хора, които предпочитат да дават повече пари в сервиза, за да карат ауди. Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ***.
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Доктор ( преди 6 години )
    ..Аз се чудя що днеска като отивам на работа, около мен подозрително пусто...то петък сме били пуснали лудите да тичат ,градска до понеделник.После ше ги лекуваме от жълтеница...
  • #6
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Саждич ( преди 6 години )
    Къф е тоа кош бре? Друго си е тедеито, кат му дадеш леко газчица, изпуши едно убаво и охлювите по спирките почват да кашлят и да плюват:)
  • #5
    26 rate up comment 6 rate down comment
    до оня с "бе&qu ( преди 6 години )
    Доше,от първото RS от началото на 90-те до днес Audi RS са най-красивите,най-бързите,най-впечатляващите и най-желаните/продавани/ горещи комбита в света! А ти си джавкай от "тоалетната"!
  • #4
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Кога две години след Мерцедес алоооооо кой беше пьрви с мотор 4.0т 560коня?!?!! Смешниците от Мерцедес си бяха още сьс стария кош 5.5 и видяха как Ауди им го намаа сьс само 4.0Т я с козите недей се бута без да знаеш селски.
  • #3
    9 rate up comment 20 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    А ще може ли да завива?
  • #2
    5 rate up comment 22 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Пак две години след Мерцедес