IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW спира бензиновите 7-Series

Мярката е временна - докато не се модернизират двигателите

BMW спира бензиновите 7-Series

Представители на германския концерн BMW официално обявиха, че временно прекратяват производството на 7-Series. Компанията бе принудена да стори това заради приетите в ЕС нови екологични изисквания по отношение на двигателите.

BMW спира 7-Series

Пускането на флагманския седан на бранда отново в производство се планира година, след като двигателите бъдат модернизирани. За отбелязване е, че решението засяга само бензиновите модификации, а дизеловите версии на BMW 7-Series ще продължат да слизат от поточната линия.

Както се знае, в ЕС бе въведена новата процедура за тестване Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Тя предполага, че нивата на изхвърляните в атмосферата вредни емисии ще бъдат отчитани по време на реалното движение на автомобилите.

Така например, измерванията ще се правят при различни ситуации на пътя, като при ускорение, движение на различна предавка, спиране. Досегашните стандарти за проверка New European Driving Cycle, разработени преди повече от 30 г., се базираха на теоретични стойности.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw 7-series
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    двигателите на седмицата на бмв са много проблемни
  • #11
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Точно точно за такива като тебе Бьлгария е още в Ориента!! Давай давай с козите и остави това на другите. Личи, че си просто от село!
  • #10
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Бай Оня 2 ( преди 6 години )
    Яко промити мозъци има тука - бензин и твърди частици... ултра *** зомбита, които четат и вярват на всичко. Даже по-долу един капацитет развива теория за "въглеводородни сажди" ! Мега покъртителна тъпотия ! А АУДИ може и филтър за катрани и смоли да слага - те си го умеят. Лошото е , че им се вързват. Всеки, с поне 1/3 развит мозък може да си намери формулата на бензина и да я свърже с кислород - та да видим какви сажди остават.Предпочитам 30 годишен бенз. мотор да ме "трови", не TDI !
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    op ( преди 6 години )
    Да им сложат по една газова и са в бизнеса!
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Ами как да знае човека, че според новите изисквания и бензиновите трябва да са сьс филтьр за твьрди частици. Затова новата А8 са всички с този филтьр няма дизел няма бензин. Как да знае човека като е цял ден с козите кога да прочете?????
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Но за сметка на това SUV-те ще се произвеждат в несвяст ,в всякакви размери и тонажи с килограми повече жици и килограми и килограми повече заради по-големите джанти,гуми и спирачни апарати и мостове и:" и так дале и так дале ".....по рускому я говорю...... ТОЛКОВА ПО ВЪПРОСА ЗА ЗАГРИЖЕНОСТТА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА !!!!!........А това за БМВ е лъжа и не сме "боядисани врабчета"..!Целта е друга,да се скрие нещо и да се продължи!зели са поука от афера "Фолксваген"......
  • #6
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    К'ви твърди частици при бензина, бре ?Ако караш 30 годишен кош - може !Напротив - точно старите бензини с предкамерно впръскване нямат твърди частици. Причината е елементарна - при предкамерно впръскване въглеводородите на бензина да се смесват по-хомогенно с кислорода от въздуха. При директното впръскване смесването става в цилиндъра и е по-нехомогенно и точно това води до образуването на чисто въглеродни сажди от регионите където концентрацията на въглеводороди е по-висока.
  • #5
    9 rate up comment 15 rate down comment
    М ( преди 6 години )
    Всъщност избора е много ***:а) Изпращат ДВГ в музея и започват да произвеждат само електрически автомобили.б) Изпращат БМВ в музея.Това важи и за всички други фирми. Дано ЕС скоро да забрани изцяло производството на ДВГ. Това ще се отрази добре и на икономиката и на природата и въздуха в градовете.
  • #4
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе да го спират изобщо, и без друго не се продава добре на фона на С-класата.
  • #3
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Repora ( преди 6 години )
    К'ви твърди частици при бензина, бре ?Ако караш 30 годишен кош - може ! Обясни ми по-простичко, какви точно частици се изхвърлят при горенето на бензина ? Бензина е ОПАСЕН само когато се вдишва СУРОВ ! Точка.