IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на Tesla не се интересуват от Model 3

Става въпрос за тези, които вече карат луксозните Model S и Model X

Собствениците на Tesla не се интересуват от Model 3

Клиентите на Tesla, които вече притежават Model S или Model X, не се интересуват от възможността да си купят новия и достъпен модел на компанията – Model 3. Това показа анкета сред водачите в Щатите, които притежават електромобил на Tesla, като над 70% от тях са решили, че няма да си купят Model 3.

Собствениците на Tesla не се интересуват от Model 3

За разлика от тях обаче около 500 000 човека дадоха заявка за новия Model 3 и платиха депозит в размер на 1000 долара, който им се връща, ако се откажат от покупката.

Забавянето на производството на Model 3 обаче се оказа един от най-големите проблеми на Tesla и едва в края на 2017 и началото на тази година, компанията започна да произвежда повече бройки от достъпния електромобил, чиято базова цена в Щатите е 35 000 долара.

През миналата година, от юли до декември, Tesla успя да достави едва 1772 бройки Tesla 3, като по-голямата част от колите бяха предназначени за служители на компанията.

Другата неприятна изненада за клиентите е, че в момента Tesla предлага за поръчка само една версия на Model 3 и тя е на цена 49 000 долара, а клиентите чакат обещаната от Илон Мъск базова версия за 35 000 долара. Също така все още не се предлага и вариант със задвижване 4х4, което пък не допада на клиентите от северните щати, където времето по-често е лошо и зимата е по-дълга.

0 от 500
  • #1
    16 rate up comment 8 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Поредната глупост на нас*алата се от страх фосилна авто индустрия. Все едно да кажа, че БМВ са зле защото не всеки собственик на 7-ца е пожелал да си купи и 3-ка...