IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическата Honda Urban влиза в производство

Японците официално потвърдиха бъдещето на концепта от Франкфурт

Електрическата Honda Urban влиза в производство

Скромният на размери електрически концепт на Honda – Urban EV, всъщност се оказа една от големите звезди на салона във Франкфурт през есента, като спечели на своя страна медиите, публиката и специалистите със симпатичния си дизайн. Сега добрите новини продължават – серийната версия на Urban влиза в производство през следващата година, а официалната й премиера ще е по-късно тази година.

Електрическият мъник Urban влиза в производство

Потвърждението дойде от старши вицепрезидента на Honda Европа Филип Рос.

„Серийната версия на този концепт, получил толкова много високи оценки, ще бъде представена в Европа към края на 2019 година, а поръчки за Urban ще започнем да приемаме от началото на 2019”, обясни Рос.

Засега няма друга информация относно серийното бъдеще на електрическия Urban, който беше показан и в Женева, но потенциалните купувачи се надяват, че концептът ще предаде на завършения автомобил дизайна на екстериора – ретро линии и компактни размери. За да направим точна преценка на размерите, то трябва да уточним, че Urban ще е позициониран точно под актуалния модел Jazz.

Електрическият мъник Urban влиза в производство

Естествено, най-големи промени по пътя към серийното производство ще претърпи интериора на концепта, но се предполага, че поне основните идеи, заложени в подредбата му, ще бъдат запазени.

Серийният Urban ще е първият от поредицата електрически и хибридни модели, които Honda планира да лансира на пазарите, на които присъства. Плановете на японците са до 2025 година две трети от продажбите на марката да са на електрифицирани модели.

Снимки: Honda

Тагове: honda honda urban urban ev
0 от 500