IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 от най-любопитните премиери в Женева

От Audi A6 до Toyota Supra - какво да очакваме от откриващото се идната седмица изложение

10 от най-любопитните премиери в Женева

Не е най-голямото и със сигурност не най-посещаваното. Но автомобилното изложение в Женева има основателни претенции да е най-престижното събитие в автомобилния свят. Тазгодишното издание отваря врати за посетители на 8 март и екипът на "КОЛЕЛА" и Automedia.bg отново ще е там, за да ви покаже най-любопитните новости и най-интересните събеседници. Ето какво очакваме с най-голямо нетърпение:

Audi A6

Audi ще покаже новото поколение на бизнес седана си А6 - с относително познат дизайн, но революционни технологии, заимствани от по-голямото А8. Вторият модел в света с ниво 3 на автономност може да ускорява, спира и да сменя лентата съвсем сам. Всички двигатели вече са меки хибриди, с 48-волтова система и рекуперация на спирачната енергия.
Германците ще представят и серийната версия на e-Tron - първия им изцяло електрически SUV, замислен да се бори с Теsla Model X.

10 от най-любопитните премиери в Женева
Новото Audi e-Tron хвърля ръкавица на Tesla Model X


BMW X4

Важната премиера при баварците ще е на новото Х4, визуално близко до предишното, но по-леко, с подобрени двигатели и обновена информационна система. Ще има и изцяло електрическа версия, но не по-рано от догодина. Любопитно ще е също да видим за пръв път на европейска земя новата Серия 8.

10 от най-любопитните премиери в Женева


Hyundai Kona Electric


Симпатичният градски кросоувър на Hyundaiполучава електрическа версия, с обхват до 480 километра с едно зареждане, и с мощност, която достига 201 конски сили. Зареждането на батерията до 80% от капацитета отнема 54 минути с бързо зарядно. Покрай електрическата Kona ще дебютира и новото поколение на Santa Fe.

10 от най-любопитните премиери в Женева
Новият Hyundai Santa Fe

Kia Ceed


Компактният модел на Кia е изцяло преработен и с нов дизайн. Багажникът е станал по-голям, както и екранът на мултимедията. Предните светлини вече са изцяло светодиодни. Корейците предлагат и нов 1.4-литров бензинов мотор.

10 от най-любопитните премиери в Женева


Мercedes A-Class


Новото поколение на семейния хечбек вече бе показано в Америка, но европейската премиера ще е в Женева. А-класата има претенциите да е най-луксозното предложение в своя сегмент и вече предлага същия огромен екран на мултимедията, който познаваме от S-класата. А софтуерът за него е създаден в България, но за това ще ви разкажем в следващото издание на "КОЛЕЛА".

10 от най-любопитните премиери в Женева


Peugeot 508

Французите най-после са готови да заменят поостарелия си флагман. Новата кола ползва успешния дизайнерски език от 3008 и ще се предлага с доста богата гама двигатели, която от година ще включва и плъг-ин хибридна версия.

10 от най-любопитните премиери в Женева


Polestar 1

Отделилата се от Volvo спортна марка ще покаже първата си самостоятелна кола - четириместно купе на платформата на Volvo S90, но с чифт електромотори като добавка към двулитровия бензин. Общата мощност е почти 600 коня.
В Женева ще е и европейската премиера на новото поколение на S60.

10 от най-любопитните премиери в Женева


Skoda Vision X

Това засега е само концептуален модел, но според запознати той загатва доста ясно как ще изглежда бъдещият наследник на Yeti, най-вероятно носещ името Аnuq. Това ще е братовчед на Volkswagen T-Roc и Seat Arona.

10 от най-любопитните премиери в Женева


Toyota Supra

Спортната икона най-после възкръсва официално, разработена съвместно с BMW и доста близка до бъдещото Z4. Очаква се да се задвижва от 3-литров турбомотор с 340 конски сили.
Не толкова бляскава, но по-важна за продажбите ще е другата премиера на японците - на новото поколение на хечбека Аuris. Както може да се очаква, задвижването включва и хибридна система с двулитров бензинов мотор.

10 от най-любопитните премиери в Женева


Volkswagen ID Vizzion

Още един концепт от бъдещата изцяло електрическа гама на германския гигант. След като видяхме проектите за хечбек, ван и кросоувър, сега Volkswagen ще демонстрира и визията си за седана на бъдещето. Той е с максимален пробег почти 700 км - и без волан. Главният дизайнер Клаус Бишоф ни увери, че концептите няма да са много далеч от бъдещите серийни модели.

10 от най-любопитните премиери в Женева
 

Тагове: bmw x4 polestar audi a6 supra
0 от 500
  • #5
    14 rate up comment 14 rate down comment
    естет ( преди 6 години )
    Гледам, че алуди пак са наточили бръснарските ножчета жилет на предната маска, а Фолк с Вагените са още по-голяма скръб! За тях просто нямам думи.От корейците не очаквах такава скука. Нищо ново при тях, а малко замазано старо. Шкодата изглежда интересно, но трябва снимки да се видят, а не рисунки. Полестар ми прилича на нещо, но повече на едно голямо нищо. Изложили са се. Мержана си е същия.Ами те останаха само Мачката и Тойотите. Другото е скука и безидейна работа.
  • #4
    14 rate up comment 25 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Нови модели от Пежо и Тойота (не съм им фен, но определено са се справили добре). Нови по-азиатски модели на Хюндай и още кутии за обувки от германците ;)))). Дори Geely изглежда по-добре от визията на ФВ за бъдещето.
  • #3
    16 rate up comment 30 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Е много ясно че Пежака кво друго да ме заинтригува хАудито с уста на сом ли?
  • #2
    13 rate up comment 31 rate down comment
    Кико ( преди 6 години )
    Само Пежака и Тойотата биха ме заинтригували
  • #1
    20 rate up comment 29 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    "Audi ще покаже новото поколение на бизнес седана си А6 - с относително познат дизайн..."- Хахаха, по-скоро до болка познат! "Германците ще представят и серийната версия на e-Tron - първия им изцяло електрически SUV, замислен да се бори с Теsla Model X. "- А дано, този митичен ЕТрон го чакаме 15 години да излезе!