IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридната Skoda Superb идва догодина

Чешкият модел ще използва агрегата на Volkswagen Passat GTE

Хибридната Skoda Superb идва догодина

Модификация на Skoda Superb с хибриден силов агрегат (плъг-ин) ще се появи на пазара през 2019 г. Това съобщи изданието Auto Express, като се позовава на свои източници от чешката компания.

Хибридната Skoda Superb идва догодина

Това ще бъде първият модел в историята на чешката марка, оборудван с хибридна система PHEV, която се зарежда от електропреносната мрежа. Флагманът на Skoda ще получи силовия агрегат от VW Passat GTE, който включва бензинов турбомотор 1,4 TSI с мощност 154 к.с. и електромотор със 114 к.с. Скоростната кутия е DSG.

Сумарната мощност на задвижващата система е 215 к.с. Само на електричество тази версия на Superb ще изминава до 70 км. Това е с 20 км повече от Passat GTE, като е постигнато с поставянето на по-мощна батерия – с капацитет 13 кВт/ч.

Според Мартин Хръдлика, шеф на отдела за разработка на силови агрегати на Skoda, средният разход на хибридния Superb ще бъде в рамките на 1,6 л/100 км. Освен това Superb PHEV ще бъде по-екологичен и по-бърз от немския си брат, който с този агрегат ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди и развива 220 км/ч.

Хибридната Skoda Superb идва догодина

В Skoda смятат да използват хибридната система и за други свои модели. Първият, който ще получи агрегата след Superb, е кросоувърът Kodiaq. На по-късен етап подобни версии ще имат Karoq и Octavia.

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Понеже Тойотките ви не се сглобяват в Турция от Хасан и Осман нали ?
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Спрямо мондеото само 2-3 екстри, които ги няма в нито едно "стандартно оборудване" на пасата : Камера за задно вижданеадаптивни фарове - това го няма и като допълнителна екстра - 18ки джанти на мондетото срещу 17ки на пасата и т.н.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всички модели на VW са с надута цена, защото в базовото си оборудване предлагат в пъти по-малко екстри от останалите на пазара за същите пари. Привидно са на една цена, но като погледнеш едните какво ти предлагат за тази цена и VW и разбираш, че всъщност цената на VW със същите екстри е по-висока. След това и частите им са необосновано скъпи, имайки предвид, че са доста по-кекави от рено вече. Пример пасат и модео - виж цените им и оборудването, което предлагат за парите.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    1.6 л/100 км друг път. Колкото и Волво XC90 харчи 2л./100 км (под 12л./100 км не пада). Добре че есента влиза новата методика за замерване на разхода и емисиите в реални условия, че да започнат да пишат в брошурите най-накрая колко действително харчат колите в Европа. В момента няма нито един авто производител, който да обявява реален разход за Европа, но някой сериозно се оливат ... 1.6/100 хахахаха, кого заблуждават ...
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    под 60 хиляди е пасат хайлайн 2.0 тди и това е каталожна цена. Със сигурност се взима и за 55
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    z8 ( преди 6 години )
    pasat 2 тди hiligne около100к лв.тигуан 100к+.това ако не са раздути цени здраве му кажи.шкодите са с по 20 /25к по- евтини и по добри,а и са постоянно в акции което направо обезмисля покупка на фв.Суперба в момента топ изпълнение е под 70 к.да каже някой ако се сеща за по евтина или по- хубава кола в тази клас
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    Шкода се прави от бели руси хора в Млада Болеслав а Фолксваген от Хасан Осман и баща им Али Реза във Германия. Нормално е шкода да е по-добре направена обаче при някой модели немците съзнателно ги карат да са грозни та да не ги конкуРират.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не казвам че ВАГ са евтини но не се отличават по цени от конкуРентите дай пример за модел с надути цени като изключим Артеон
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хахА тия чехите ме кефят - направиха по-добър автомобил от големите и умни немци използвайки същите модули и агрегати.Начи повече километри на ток, по-добра динамика и по-ниска цена ? Еми нормално е хората да изберат чешката шкода, а не немския пасат :) Шкода са единствената марка от групата, която си заслужава парите. за някой модели де, но пак е нещо за надутите цени на ВАГ.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато от ФВ им разрешат използването на агрегата, тогава ще го пуснат. Въпрос на йерархия!