IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R ще чупи рекорди по европейските писти

Японците ще разчитат на бивш световен шампион във Формула 1

Honda Civic Type R ще чупи рекорди по европейските писти

Бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън ще е част от екипа пилоти, които тази година ще се опитат да подобрят рекордите на няколко европейски писти за автомобили с предно предаване. Британецът и колегите му ще карат новия Honda Civic Type R.

Бътън и Civic Type R ще чупят рекорди

Засега от японската компания са обявили три писти, които рекорди са на прицел: британската „Силвърстоун”, белгийската „Спа” и португалската „Ещорил”, като останалите трасета ще бъдат оповестени по-късно.

Заедно с Бътън в програмата на Honda влизат пилотите на японците в световния пистов шампионат за туристически автомобили WTCR Тиаго Монтейро и Естебан Герери, както и Бертран Багет, който кара с Бътън в японския Super GT шампионат.

След като сложи край на кариерата си във Формула 1 Бътън си даде почивка, след което подписа с Honda, за да кара в Super GT, а отличните му отношения с японците датират още от времето, когато кара за тима на компанията във Формула 1.

През 2016 година Honda реализира подобна програма с Type R от предишното поколение на Civic като пилотите на японците поставиха нови рекорди за автомобили с предно предаване на пет европейски писти: „Силвърстоун”, „Спа”, „Монца”, „Ещорил” и „Хунгароринг”. Преди две години японците използваха пилотите си от WTCC (шампионатът, предшестващ WTCR) Роб Хъф и Норберт Михелиц, пилотът в британския пистов шампионат за туристически автомобили (BTCC) Мат Нийл, както и пилотът на колата на сигурността във Формула Е Бруно Корея.

Бътън и Civic Type R ще чупят рекорди

Новият Honda Civic Type R вече е най-бързият автомобил с предно предаване на Северната дъга на „Нюрбургринг” с резултат 7.43,8 минути за обиколка с дължина 20 км. Автомобилът се задвижва от 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с мощност 320 конски сили.

Тагове: honda honda civic type r
0 от 500
  • #1
    23 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Honda Civic Type R е невероятен автомобил.Който разбира на него се спира!Със сигурност ще мачка наред по пистите. За мен обаче, като клиент не това е най-важното, а това, че предлагат един отличен продукт на отлична цена с едни от най-добрите характеристики в този клас да не кажа най-добрите. Като цяло е един завършен автомобил от всяка гл.т. без залитания и слаби страни.