IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновената Kia Optima получи два 1,6-литрови мотора

Корейският модел бе оборудван и със специален "умен" режим

Обновената Kia Optima получи два 1,6-литрови мотора

Компанията Kia представи обновените седан и комби Optima за европейския пазар. След фейслифта моделът е получи два нови двигателя с обем 1,6 литра – бензинов и дизелов.

Обновената Kia Optima получи два 1,6-литрови мотора

Бензиновият турбомотор развива 180 к.с., като в гамата на модела той ще се разположи мужду атмосферния 2,0-литров агрегат със 163 к.с. и и 2,0-литровия двигател с турбо, развиващ 245 к.с. Новият мотор се комбинира със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Обновената Kia Optima получи два 1,6-литрови мотора

Дизелът заменя досегашния 1,7-литров агрегат с такова гориво. Неговата мощност е 136 к.с. и 320 Нм, което е малко под данните на стария дизелов мотор – 141 к.с и 340 Нм.

След обновяването Kia Optima е получил нови предна и задна брони, различна оптика и променена решетка на радиатора. За модела вече се предлагат нови джанти с размер от 16 до 18 цола. В интериора на седана и комбито са включени нови материли, както и различен от досега волан.

Обновената Kia Optima получи два 1,6-литрови мотора

В оборудването на модела вече влизат система за следене на състоянието на шофьора, функция за предотвратяване на сблъсък с движещ се отпред автомобил, система за следене на лентата на движевие, функция за кръгово наблюдение с камери, завиващи светодиодни светлини, функция за превключване на фаровете от къси на дълги, а също така и мултимедийна система със 7 или 8-инчов екран.

Обновената Kia Optima получи два 1,6-литрови мотора

Освен това, шофьорът ще има на разположение още един режим на управляваща електроника – Smart. След неговото активиране атомобилът самостоятелно включва или изключва останалите режими в зависимост от ситуацията на пътя.

Снимки: Kia

Тагове: kia optima
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    За тези, които живеят в мир и съгласие със себе си и не робуват на чуждо мнение, брандове и тщестлавие, този автомобил, а също и Сюперба, Инсигнията са напълно смислена алтернатива на Пасата в сегмент Д.Оптимата дори ходих да я пробвам преди фейслифта, но за моя огромна изненада шофьорското място се оказа изненадващо тясно. Остъклената част е скосена, таванът е твърде дебел заради шибидаха и дори при ниска седалка имах дискомфорт около главата. Не бях очаквал такова от голям автомобил
  • #1
    25 rate up comment 1 rate down comment
    9! ( преди 6 години )
    Комбито изглежда добре.корейците дават хубава гаранция и като цяло в момента правят доста здрави коли.