IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

11 700 коли на BMW са получили фалшив софтуер

Баварците сами са признали пред властите за проблем с дизеловите двигатели

11 700 коли на BMW са получили фалшив софтуер

Германският производител на премиум-автомобили BMW е признал през властите, че е използвал софтуер, занижаващ нивата на вредните емисии на своите модели, съобщават медиите в страната.

11 700 коли на BMW са получили фалшив софтуер

Според официалната позиция на концерна, устройството е направено за дизеловите двигатели на 7-Series и 5-Series, но по погрешка е поставено и на моделите X5 и X6. Със софтуер, който манипулира изпускателната система по време на тестове, са били оборудвани общо 11 700 автомобила.

От BMW твърдят, че грешката е допусната при обновяването на софтуерната програма през 2014 г. Автомобилите с нея са продадени на пазара в Германия, но в момента се проверява дали някои от тях все пак не са били насочени за износ в други държави.

До момента баварският концерн оставаше в страни от скандала с манипулираните дизелови двигатели, които засегна големите конкуренти на марката Audi и Porsche. Наскоро Федералният орган за контрол на моторните превозни средства в Германия (KBA) отхвърли твърденията на природозащитници, че дизеловите двигатели на BMW 3-Series са манипулирани с подобен софтуер.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw
0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо не става от тия талашари.
  • #2
    17 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Премиума не го мисли,не ти е по джоба.Ако беше нямаше да злобееш,така че карай си таратайката,пребирай се вечер в панелката и не пропускай да пишеш негативни коментари в статиите за коли,чието обслужване струва колкото твоята бангия.Искам да съсипеш немското автомобилостроене с коментарите си, нека целият свят разбере,че *** Дошовски има Тойота на 20 години и мрази всичко немско, поведи вълната ,поведи революцията Доше,само ти може да спасиш света,а сега си хапни от киселото зеле на терасата..
  • #1
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не може да бъде!Пак конспирация.Аааа,те премиума взели,чe признали.