IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите заплашват световните продажби на петрол

Причината е увеличената им популярност в развитите страни, твърдят експертите от Fitch

Електромобилите заплашват световните продажби на петрол

Експертите от международната рейтингова агенция Fitch са убедени, че електрическите автомобили представляват сериозна заплаха за световните продажби на петрол, тъй като "зеленият" транспорт набира все по-голяма популярност в развитите страни. Не е изключено пиковото търсене на петрол да бъде през 2030 г., след което продажбите на суровината ще започнат да намаляват.

Анализатори посочват, че до 2025 г. световното търсене на електрически автомобили ще достигне 10 000 000 продадени единици годишно, което е много по-голям показател, отколкото се очакваше по-рано. Причината за тази тенденция е по-голямата информираност на потребителите за продуктите.

Електромобилите заплашват световните продажби на петрол

През 2017 г. имаше много доклади за технологични пробиви в сегмента на електрифицирания транспорт - разработчиците обещават значително увеличение на запасите от електрически автомобили, както и намаляване на разходите за такива модели. В бъдеще електрическите автомобили ще станат по-евтини и по-изгодни в сравнение с моделите с двигатели с вътрешно горене.

Очаква се, че ако правителствата на развитите страни положат всички усилия да развият и увеличат търсенето на електрически автомобили, след 2030 г. световният пазар рязко ще намали търсенето на петрол. Не може обаче да се изключи, че такъв транспорт няма да бъде широко популярен, завършват прогнозата си анализаторите.
 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    най-големите потребители на петрол и съответно най-големите замърсители са корабите и самолетите, след тях идват тирове, автобуси и камиони...
  • #1
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това на снимката нищо не заплашва, защото има ДВГ.Категоризираха го, като електричка, за да не се конКурира с Приус, понеже щеше да лъсне колко е зле всъщност. 4 места, багажник, като на малолитражка, много високо тегло и разход ня гориво, като се изчерпи батерията 8/100 и доста по-висока цена. Не случайно го спираха няколко пъти от производство и никой не желае да го купува, заради гореизброените недостатъци. Във форумите чета, че и проблеми с батериите имало. Така, че сложете др.снимка!