IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-безполезните съвети към шофьорите

Час работа на климатика увеличава разхода с 0,5 л, а при отворени прозорци колата "гълта" над литър

Най-безполезните съвети към шофьорите

В интернет често се публикуват съвети за шофьорите, но някои от тях едва ли могат да се считат за полезни. Експерти изредиха пет мита, в които собствениците на автомобили продължават да вярват.

Смята се, че спойлерите, крилата и страничните прагове помагат да се подобри аеродинамиката и да се намали разхода на гориво. Тези елементи обаче трябва да бъдат монтирани правилно, а пък ефектът от тях се забелязва само при движение със скорост не по-ниска от 80 км/ч.

Най-безполезните съвети към шофьорите

Шофьорите също така могат да открият множество съвети как да избягват глоби за превишена скорост. Сред най-популярните начини са поставяне на лазерни дискове върху предното стъкло и намазване с лак за коса на регистрационните табели. На теория това трябва да направи номерата нечетливи за камерите по пътищата, но е установено, че тези методи не работят.

Сигурно мнозина са ви казвали, че ако заредите на бензиностанция с премиум гориво, това ще направи автомобила ви по-екологичен. Малцина обаче знаят, че петролните рафинерии не произвеждат подобен вид гориво.

Най-безполезните съвети към шофьорите

Почти всички шофьори знаят, че за час работа климатикът увеличава разхода на гориво с 0,5 литра. Шофьорите често отварят прозорци заради икономия, но това води до нарушение на аеродинамиката, поради което автомобилът консумира за час повече от един литър гориво.

Доста шофьори смятат, че съвременните автомобили могат да бъдат ремонтирани само от професионалисти. Отчасти това е мит, защото почти всеки може сам да си смени антифриза, моторното масло, дори и гумите.

Снимки: Autointhebox

0 от 500