IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обеща подобряване на безопасността на колите си

Катастрофа с Model 3 принуди Илон Мъск да вземе отношение по проблема

Tesla обеща подобряване на безопасността на колите си

Докато американският производител на електромобили Tesla се опитва с всички сили да удовлетвори търсенето на поръчания от голям брой клиенти Model 3, ръоводителят на компанията Илон Мъск обърна внимание на безопасността на колите.

Tesla обеща подобряване на безопасността на колите си

На своята страница в Twitter, Мъск реагира доста бърз на публикация на собственик на нов Model 3, в който собственикът на електромобила разказва за тежката катастрофа, в която е попаднал. Шефът на Tesla обеща, че в Model 3 ще бъдат внесени някои промени, които ще позволят на техните шофьори да избегнат травми в подобни случаи.

Инцидентът е е случил при скорост от 90 км/ч, като електромобилът се е ударил с лявата си част, става ясно от снимките и информация, публикувани в портала Imgur. В резултат от катастрофата е счупен десният крак на шофьора, който е бил върху педала на газта. Пътникът до водача също е пострадал – той е с наранявания по лявата ръка, след като екранът на информационно-развлекателната система буквално се е пръснал.

Мъск е обещал, че инженерите на Tesla ще вземат под внимание случилото се и ще направят нужните промени в салона. Екранът ще бъде закрепен по нов начин, а жабката, която в случая е останала блокирана, ще се отваря веднага, след като датчиците отчетат натоварване при удар.

Tesla обеща подобряване на безопасността на колите си

В края на миналата година Tesla вкара в сервизите си 53 000 бройки от Model S и Model X, които имаха проблем с ръчната спирачка. До акцията се стигна, след като инженерите не успяха да отстранят дефекта от разстояние с въвеждането на нов алгоритъм.

Снимки: Imgur

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Виждал съм кола със спрял километраж на 160 км/ч, която на магистралата застига и блъска друга кола.И пътниците имаха само леки наранявания.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    многоооо лъже това момче снимка на гмурнал се автомобил в задница на камион и хайде 100 км карал и на пътниците нищо приказки
  • #9
    0 rate up comment 6 rate down comment
    нещо щменти нюз ( преди 6 години )
    В какво се е ударил ? Що не се казва, ни се показва. Да не е нещо срамно и дискредитиращо? Като количка с варел варена царевица, на която обаче и няма нищо.Дано да не е този знак ,хахаха.
  • #8
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Мъск ис ДъБест ( преди 6 години )
    Следващото ще го кръстя Мъск, няма значение дали е момче или момиче.И хъскито и него ще го прекръстя Мъск.А моя майстор дето ми оправя колата, вече му викам Мъск.
  • #7
    5 rate up comment 9 rate down comment
    дръзновена младеж ( преди 6 години )
    Значи не е постановка ? И най-важното - Мъск обеща .Това ме държи мене. Това ни вдъхновява нас !
  • #6
    13 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Хмм, в западните сайтове пише, че удара е бил със 65mph (105кмч). Инцидента е бил на магистрала и шофьора въобще не е натиснал спирачката. И шофьора и спътинка му са се измъкнали само със леки наранявания. Спътника се е порязал на стъклото на екрана - и Мъск е обещал да променят точно това. Също така шофьора вече е направил нова поръчка за Тесла :-)
  • #5
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прочетох оригиналната статия. Всъщност човекът е благодарен на Тесла и казва, че в кола с ДВГ е нямало да оцелее. Парамедиците и другите органи били доста изненадани. Кракът му е само подут, не счупен. Казва, че веднага е пуснал поръчка за нова.
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    революция Мъск ( преди 6 години )
    Креслото ще е катапултиращо. А за Model S ще има и парашут.
  • #3
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ударил се е челно с 90 км/ч, жив е, а се оплаква? Та тестовете на NDAC се правят с 60...
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    моя нов идол ( преди 6 години )
    Ще излиза надпис DON'T PANIC!