IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche планира да произвежда повече Mission E

Клиентите на марката харесват електрическите модели

Porsche планира да произвежда повече Mission E

Шефовете на Porsche обмислят възможността за увеличаване на производството на електрическия Mission E над първоначално планираните 20 000 броя на година. Това заяви пред агенция Reuters членът на борда на директорите на компанията Детлев фон Платен, който допълни, че скоро трябва да бъде решено и дали популярният SUV Macan ще има електрическа версия.

Porsche планира да произвежда повече Mission E

Производството на четириместния електрически спортен модел Mission E трябва да започне догодина, а сондажите сред потенциалните клиенти са дали окуражителни резултати за Porsche, като най-важният извод е, че купувачите няма да имат нищо против спортната марка да направи прехода от двигатели с вътрешно горене към електрическото задвижване.

Porsche планира да произвежда повече Mission E

„За Mission E получаваме основно положителни отзиви, което ни кара да сме оптимисти за търсенето на новия модел – обясни Фон Платен. – Затова и търсим начин, за да увеличим производството му още от самото начало.”

Наскоро компанията обяви, че планира да удвои инвестициите си в хибридни и електрически модели до 6 милиарда евро, като това трябва да се случи до 2020 година.

Фон Платен обясни също, че електрифицирането на актуалните модели на Porsche също се приема добре от клиентите.

„В Европа, около 60% от продажбите на Panamera са на коли с хибридно задвижване”, даде пример той.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    жоро ( преди 6 години )
    Момче, тези хора, които ще си купят това Порше имат още 5-6 автомобила в гаража си. Електрокарите са хубави играчки за богати, ама какъв е процента на богатите!? Айде ако имаш излишни пари си поръчай и ти едно, ама що ли си мисля, че нямаш.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    True ( преди 6 години )
    Истинските карачи и сбственици на кола от тази фирма нямат нищо общо с електрокарите.Други качества се ценят .В статията пише за фешън собствениците който не знаят откъде се сипва ни масло нито спр.течност.Карат директно в фирмения сервиз плаща и доволен.НО ТОВА НЕ Е ФЕН И КАРАЧ!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако запази дизайна си, ще е доста свеж автомобил. Само незнам от къде ще взимат батериите.