IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 150 000 германци са сменили стария си дизелов Volkswagen с нов

Концернът продължава програмата си с бонуси до 31 март тази година

Над 150 000 германци са сменили стария си дизелов Volkswagen с нов

За последната половин година над 150 000 клиенти на концерна Volkswagen в Германия са сменил своите автомобили, оборудвани с дизелови от стария стандарт, с нови коли. Това е значително повече от резултата, който производителят очакваше при обявяването на програмата.

Над 150 000 германци са сменили стария си дизелов Volkswagen с нов

Самата кампания, в която участва и Audi, предвижда възможност за връщане на стар дизелов модел и замяната му с нов. Отстъпката от цената при някои от автомобилите достига 10 000 евро, които се поемат от производителя.

„Не очаквахме толкова много хора в Германия да се възползват от нашите бонуси и да преминат на автомобили с двигатели, отговарящи на стандарта Евро-6”, коментира ръководителят на департамента за продажби в концерна Фред Каплер.

Заради повишения интерес към кампанията, във Volkswagen решиха да я удължат до 31 март 2018 г. Очакванията са дотогава поне още 20 000 клиенти да се възползват от предлаганите им бонуси.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    и тук кранчето се затягалека полека и тук ще изчезнат димящите печки и селските тунинги !малко ще да се позатегнат законите и да започнат да се прилагат с пълна сила и ще станем по бяла държаваоще малко време требе - 50, 100 години
  • #1
    28 rate up comment 8 rate down comment
    мдааа ( преди 6 години )
    Немците си връщат старите дизели, защото замърсяват, а тук анцузите ги правят на големи "бегачки" с гъст черен дим. Клошарска радост.