IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безпилотен автомобил, пълен с журналисти, се удари в друга кола (ВИДЕО)

Инцидентът се случи с прототип на компанията Phantom AI

Безпилотен автомобил, пълен с журналисти, се удари в друга кола (ВИДЕО)

Тестови прототип на компанията Phantom AI, оборудван със система за автономно управление, се удари в друг автомобил по време на тестове на обществен път. По това време в колата се возеше екип на изданието TechCrunch, което засне момента на инцидента. Видеото беше качено в YouTube.

Безпилотен автомобил, пълен с журналисти, се удари в друга кола (ВИДЕО)

Компанията Phantom AI тества системи за автононо управление, като ги поставя на автомобили на компанията Genesis. Целта на фимата е да повиши безопасността по пътищата. Нейн ръководител е бившият служител на Tesla – Хюнги Чо.

По време на инцидента зад волата се намира един от основателитете на Phantom AI – Чан Кю Ли, който преди това е работил за корейския производител Hyndai. За щастите, никой от возещите се и в двете коли не е пострадал.



През септември миналата година в подобен инцидент попадна и Tesla Model S. При скорост от 105 км/ч с включен автопилот електромобилът се удари в автомобил на пожарна служба. Тогава също нямаше пострадали.

Снимка и видео: YouTube
 

0 от 500
  • #2
    53 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Определено съм на мнение, че е твърде рано за безпилотни автомобили. Дори и в нормалните държави тези автомобили все-още нямат място. Далеч съм от мисълта да кажа, че пияния бай Киро е по-безопасен. Тук можем да поспорим :)
  • #1
    41 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може да са му сложили изкуствен интелект от български или руски автоджигит.