IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota вкарва 645 000 коли в сервизите

Проблемът е във въздушната възглавница и засяга 3 модела

Toyota вкарва 645 000 коли в сервизите

Американският филиал на корпорацията Toyota обяви поредната сервизна акция, свързана със заводски дефект на въздушните възглавници. Този път обаче производителят на еърбези Takata няма вина за случващото се.

Toyota вкарва 645 000 коли в сервизите

В сервизите на компанията ще влязат 645 000 автомобила от цял свят, в това число и Северна Америка. Засегнати са 3 модела – Toyota Prius, Lexus RX и Lexus NX, коио са произведени през 2015 и 2016 г. При всички тях има проблем с електрическите кабели на въздушната възглавница, заради която тя може да не се разтвори при катастрофа.

От Toyota потвърдиха, че вината не е в производителя на предпазните устройства Takata, който стана причина за най-големите сервизни акции през последните години. Досега няма регистран случай на пострадал човек заради проблема, но в Toyota искат да се застраховат.

Toyota вкарва 645 000 коли в сервизите

В близките дни всички собственици на проблемните автомобили ще бъдат уведомени кога да посетят сервизите на компанията. Отстраняването на дефекта ще бъде изцяло за сметка на японския производител.

Снимки: Toyota, Lexus
 

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 12 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    До първият тъ.пакДа ти кажа когато бях в щатите в мерцедеси, бмв-та и аудита предимно нег'ри и латиноси се возеха. Бял в такива марки почти не се виждаше.
  • #4
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имат напредък оризарите.Преди година изтеглиха над милион катафалки,а сега само 650 000.
  • #3
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Какво качество? Това са ковчези на колела!
  • #2
    19 rate up comment 8 rate down comment
    haha ( преди 6 години )
    А ти четеш ли бе..сервизна акция си е сервизна акция облъччен лиген такъв.Има проблем има акция..Ама дааа акцията на японците не е баш акциа а на другите е лоша ...егати побърканяците.
  • #1
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти четеш ли бе ***?Няма регистриран случаи на пострадал!Това е превантивна мярка. Това да не ти е VW, които правят сервизна акция само, когато са ги осъдили и ги задължава някой съд??*** надишан със сажди.