IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

Два пикапа стигнаха до най-северното населено място в света

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

Два пикапа Toyota Hillux влязоха в Книгата на Рекордите „Гинес”, след като успяха да стигнат до най-северното населено място на планетата – градчето Диксън. Автомобилите преодоляха около 1000 км, преминавайки през арктическата част на Русия и ледовете на Карско море.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

Експедицията е стартирала на 13 януари от Норилск, като разстоянието от 1000 км до Диксън е изминато за 10 дни. Само за последните 30 км са били нужни 24 часа, тъй като температурата на въздуха е била -57 градуса по Целзий, което при вятър от 17 метра в секунда се усеща като -70 градуса.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

За прехода са използвани стандартни пикапи, оборудвани с дизелови двигатели с 4 цилиндъра. Единият е с обем 2,4 литра, като развива 150 к.с., а вторият е 2,8-литров и разполага със 177 к.с. Машините са били оборудвани с гуми с големи грайфери, допълнителни фарове, защита на радиатора и специални предпазни одеала за двигателите.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

В съответствие с изискванията на Книгата на „Гинес”, автомобилите не са имали право да използват двойни стъкла, както и допълнителна блокировка на диференциала.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

„Това е поредната проверка на възможностите на нащия отбор. Силният вятър, ниските температури и дори срещата с бели мечки не успяха да ни отклонят от целта. Справихме се отлично, като заслугата е и на двата пикапа Toyota Hilux, които не ни подведоха”, коментира след финала ръководителят а експедицията Богдан Буличов.

Снимка: Motor

Тагове: toyota hilux
0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Този номер отдавна го направиха в Top Gear!Нищо ново под Северното сияние.Toyota/Lexus/ и всичко останало!
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Чудно дизела как не е замръзнал при тези температури. Иначе немски автомобил отдвана щеше да е сдал "багажа". Японеца си е японец. ;)
  • #13
    0 rate up comment 4 rate down comment
    селчоо ( преди 6 години )
    от твойта *** маргартки ли излизат...камиона дето зарежда магазина в крайния квартал дето живееш, на водорд л ие ***? ..клоун
  • #12
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е,та то и Уазки да бяха пак щяха да го направят този преход,кой знае какво са направили,нема що,и с Нива и с Дачия ,като ти е добро горивото найлон
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво Тойота ,ето едно доказателство че дизела и бензина немогат да бъдат заменени в близките 10 години от ел. колички
  • #10
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    на поляната ще пращаш мaйка си *** бесен!ще ви изгонят и хоро ще играете - гнусни смрадливи нафраджии!
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 6 години )
    Супер смислен рекорд, много ценна цел е постигната! За мрънкащите, че въздухът бил мръсен, първо (за влизащите тук) спрете да пушите!
  • #8
    21 rate up comment 3 rate down comment
    до Анонимника ( преди 6 години )
    Баце грешна ви е жичкаджииската концепция.Градовете особено столиците станаха пълни с коли заради глупост.*** купи на жена си кола в Япония да те видя..ако нямаш гараж или място в двора,кола НЯМА! А софиенци се изучихте,кола за тебе ,за жена ти за кой ли не.И всичко пред блока.После ви мръсен въздуха.Къщите на дърва какво са?Я бягай там да врякаш.Като спреш всички шпорове у София ела ща черпа бира.Който мрънкя не е за столица,има трафик има газове..ей поляна ей лесът..държава голема и въздух има
  • #7
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Абе това Кларксън и компания го направиха още преди 10 години, че даже стигнаха баш до северния полюс. Справка:https://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear:_Polar_Special
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    до// ( преди 6 години )
    Явно за стойностните и "истински" машини дизелът е незаменм! Land Cruizer и Hilux са символите на Тойота. За легените с големи комерници може всичко останало.