IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

Два пикапа стигнаха до най-северното населено място в света

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

Два пикапа Toyota Hillux влязоха в Книгата на Рекордите „Гинес”, след като успяха да стигнат до най-северното населено място на планетата – градчето Диксън. Автомобилите преодоляха около 1000 км, преминавайки през арктическата част на Русия и ледовете на Карско море.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

Експедицията е стартирала на 13 януари от Норилск, като разстоянието от 1000 км до Диксън е изминато за 10 дни. Само за последните 30 км са били нужни 24 часа, тъй като температурата на въздуха е била -57 градуса по Целзий, което при вятър от 17 метра в секунда се усеща като -70 градуса.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

За прехода са използвани стандартни пикапи, оборудвани с дизелови двигатели с 4 цилиндъра. Единият е с обем 2,4 литра, като развива 150 к.с., а вторият е 2,8-литров и разполага със 177 к.с. Машините са били оборудвани с гуми с големи грайфери, допълнителни фарове, защита на радиатора и специални предпазни одеала за двигателите.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

В съответствие с изискванията на Книгата на „Гинес”, автомобилите не са имали право да използват двойни стъкла, както и допълнителна блокировка на диференциала.

Toyota Hilux влезе в Рекордите „Гинес”

„Това е поредната проверка на възможностите на нащия отбор. Силният вятър, ниските температури и дори срещата с бели мечки не успяха да ни отклонят от целта. Справихме се отлично, като заслугата е и на двата пикапа Toyota Hilux, които не ни подведоха”, коментира след финала ръководителят а експедицията Богдан Буличов.

Снимка: Motor

Тагове: toyota hilux
0 от 500
  • #5
    22 rate up comment 2 rate down comment
    // ( преди 6 години )
    Jiko, в една статия преди време пишеше, че точно заради Hilux и Land Cruiser Тойота няма да се откажат напълно от дизела.
  • #4
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жика баце - къде по-точно ще го зареждат тоя ток в тундрата? Колите на ток са за в градовете основно - да не дишат децата отровната ви нафта. Дано по-скоро да ви изгонят нафтаджиите от градовете, едвам се диша вече!
  • #3
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Jiko ( преди 6 години )
    Не пуснаха джипка на ток ами дизел,уж тая нафта за тойота е минало,ще се сетят ,че дизела нема умиргане
  • #2
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Ммм ( преди 6 години )
    По-скоро започва да създава проблеми след като излезе от Нефтохим-а на път за бензиностанциите.
  • #1
    32 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Значи тея са били със сигурност с нафта от бургаския нефтохим, не може друга нафта да изкара на -50, това е сигурно.