IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Победител в класацията на британско издание е Audi Q5

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Реномираното британско издание Audtocar направи класация на най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г. Моделите са оценявани по различни критерии, като основните са дизайн, вътрешно пространство и сигурност. Отчита се и фактът, че този сегмент е един от най-оспорваните на пазара.

Audi Q5


Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Германският модел е победител в класацията, благодарение на факта, че е много удобен както за всекидневно използване в градски условия, така и за дълги пътешествия. Високо се оценяват и сигурността на Q5, която е една от най-високите в сегмента. Отбелязват се още добрата шумоизолация, практичността и ергономичният салон.

BMW X3


Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Второто място се присъджда на BMW X3, което според британски експерти съчетава комфорт, висока динамика и удобство. Авторите на класацията са категорични, че ако става дума само за задвижване, баварският SUV ще бъде на първа позиция. Моделът получава високи оценки и за оборудването, което предлага.

Jaguar E-Pace


Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Английският SUV е на трето място най-вече заради просторния си салон, направен от материали от много висо качество. Все пак при него се отбелязват и недостатъци – липса на качествен дизелов двигател и проблеми с управлението при преминаване на неравности.

Land Rover Discovery

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Братовчедът на E-Pace е следващият SUV в този списък. Неговите предимства са доброто управление и практичният интериор. Въпреки че е един от най-старите модели в класа, Discovery се представя много добре, като забележка може да предизвика високата му цена.

Skoda Kodiaq

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Чешкият модел е на пета позиция, най-вече благодарение на факта, че той е най-евтиният от  тази група. Той получава похвали заради качеството на материалите и сглобката, както и заради допълнителния трети ред седалки, който отсъства при първите 4 в групата. Забележките са към поведението на пътя, което може да бъде подобрено.

Mercedes-Benz GLC

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Моделът получава високи оценки за интериор, по който не отстъпва и дори превъзхожда лидерите. Проблемът при GLC е поведението на пътя, тъй като той се държи повече като автомобил, а не като SUV. Отчита се, че базовите версии имат нужда от подобряване на окачването и оптимизиране на превключване на предавките.

Alfa Romeo Stelvio

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Италианците са успели да прехвърлят най-доброто от седана си Giulia на този SUV. Моделът получава високи оценки заради пътното управлението си, дизеловият двигател също е на прилично ниво. Проблемите при Stelvio са типичните за марката – ниска надеждност и не особено качествени материали в интериора.

Volvo XC60

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Най-сигурният модел в този клас (според тестовете на Euro NCAP) получава похвали заради дизайна и интериора си. Минусите при XC60 са заради задвижването – по-слаби мотори и не особено впечатляваща скоростна кутия. Отчита се и фактът, че шведският SUV е сред най-скъпите в сегмента.

Kia Sorento

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Корейският модел привлича интереса на купувачите с три неща – по-ниска цена от тази на конкурентите, богато серийно оборудване и 7-годишна гаранция. Минусите в случая са с интериора, който е оценен на средно ниво, по-лошата шумоизолация и факта, че прибавянето на допълнителни опции значително покачва сумата, която трябва да плати клиента.

Nissan X-Trail

Избраха най-добрите семейни кросоувъри на 2018 г.

Основният конкурент на Skoda Kodiaq прави впечатление със 7-те седалки и цената си. Пътуването с него е комфортно и това също е предимство. Големият недостатък е повтарянето до голяма степен на Qashqai, което само по себе си не би трябвало да е лоша идея, но отнема индивидуалността на автомобила.

Снимки: Производителите

Тагове: suv autocar
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само идоит може да напише че Алфа не е надежден автомобил. Преди няколко месеца в същата класация тя беше на първо място сред европейските марки. Не им ли писна на някой с немските измами не знам. А Ауди и Бмв са най трошливите коли според същата класация. Явно някой пак вкара парички че падна рейтинга на немските ***. А относно пътно поведение нито един от тези СУВ не може да стигне Стелвио
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Геле от Бусманци ( преди 6 години )
    Ние на село дето вземаме 800 лв. месечно имаме богат избор на подобни автомобили - на картинка , а иначе - ще чакаме 20 годин за некой форд фиеста да доде на Горубляне на цена - по - така като за нас.... Щот тия и 20-годишни да станат пак ще са скъпи
  • #17
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Предупреждение! ( преди 6 години )
    Поемането на рено във всичките му форми (дачия, инфинити и т.н.) е ОПАСНО за вашето здраве, особено за психическото!Доказателства - вижте фермера и особено факт!-а.
  • #16
    8 rate up comment 4 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    От средата на 2018 в Щатите започва продажбата на новото INFINITI QX50.Бензинов турбодвигател с променлива компресия,асистираща система ProPilot,луксозен интериор на ниво премиум сигмент.Сравнени с него всички СУВ от класацията изглеждат архаично.Новото Х3 е с предно окачване МакФерсън и да му сложиш 6 цилиндров мотор, по българските пътища ще имаш доста проблеми.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Стига лъга че си бил у Лайпциг бе турист!
  • #14
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Новото Х3 е убиец.Тествах го в Лайпциг и ми спечели с пътно поведение и конфорт въпреки 20 цоловите джанти.
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Аз съм имал и гоуф и ауди и бмв..."И какво като си имал некви дръгели на по 100к реални от Горубляне?Меродавно е за какво? Гледай да не те гръмне некой бег, че ...
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Тия британци от тва издание което чувам за първи път да кажат колко подкупи им дадоха германците от паричните си излишъци за да класират немския ко.тор на първо второ трето шесто седмо 22 и 144 място както и Кията пред Нисана(но комънт)!
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    ..допълнание: ( преди 6 години )
    ..."Проектът е бил подкрепен също от Даймлер (Daimler) и Бе Ем Ве (BMW), но Фолксваген е бил начело на организацията с помощта на европейски изследователски институт." Просто..., без коментар!!!
  • #10
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Новина от другаде: ( преди 6 години )
    "Фолксваген се извини за извършени тестове на отработени автомобилни газове с маймуни." "Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се извини, след като медии съобщиха, че компанията е участвала в експеримент, при който маймуни са били принудени да вдишват отработени автомобилни газове, за да се провери токсичността на дизеловите емисии," Явно е за кого са предназначени продуктите на тази нацистка иантихуманна компания! Покрай тях, обаче се трови и целият останал свят!