IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продаде 3000 бройки от Mirai в Калифорния

80% от водородните автомобили в САЩ са от този модел

Toyota продаде 3000 бройки от Mirai в Калифорния

Американското представителство на Toyota отчете продадени 3000 бройки от водородния си модел Mirai  в американския щат Калифорния. От компанията обявиха, че 80% от автомобилите с такова задвижване в САЩ, се падат именно на техния модел.

Toyota продаде 3000 бройки Mirai в Калифорния

Според изпълнителният директор на понския производител в Щатите - Боб Картър, Toyota запазва челните позиции в разработването и внедряването на водородната технология.

Освен върху увеличаване на продажбите, компанията работи и за изграждането на зарядни станции. Към момента в Калифорния работят 31 съоръжения, като се очаква още 12 да бъдат изградени през тази година. Паралелно с развитието на водородната технология, Toyota е насочила усилия и върху реализирането на приспособление, което да използва биоотпадъците от фермите в щата за генериране на енергия и зареждане на електромобилите.

С напълно заредени водородни клетки на Mirai разполаа с пробег от около 500 км, като единственият газ, който се отделя е водна пара. Пълното зареждане пък според Toyota отнема само 5 минути. Енергията, генерирана от реакцията между водород и кислород, се предава към електромотор, генериращ 155 к.с. Цената на модела в САЩ започва от 57 500 долара.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #8
    39 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Начи тойо грозен из.род нема си го купим, ако ще и 5 лева да струва!!! Да ти е.вем и изродените дизайнери .. Хубуу направи го с водород, ама що треа да прилича на сплесках х.***??? Честно по-грозна кола не съм виждал никога!!! Лада 5-ца е по-красива!!!!
  • #7
    39 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    какво му обясняваш на тоя *** дошотой е бил изнасилен някога в голф и му е черен света !
  • #6
    41 rate up comment 12 rate down comment
    до Анонимен ( преди 6 години )
    Какво му е на качеството на Golf?Колко Golf-а си карал? Какви проблеми си имал? Или само коментираме...Междъ другото, след Тесла, Golf е най-разпространение електрически автомобил в Норвегия!Сигурно, защото е некачествен...
  • #5
    8 rate up comment 37 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Японците са напред с технологийте, но в БГ булшинството хора не са дорасли за тях. Човека за същите пари си взема лъскавия Джип защото "така". Няма го WOW ефекта при Mirai.
  • #4
    38 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    само дето под натиска на петролните и енергийни лобита приеха закони забраняващи да имащ собствени фолтоволтаици на покрива или в двора на къщата си смятайте колко ще позволят тия технологии разните там корпорациив момента в , който се почувстват застрашени - правят или променят закон и до там гледайте филма Кой уби електрическата кола
  • #3
    31 rate up comment 41 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що бе?Бъдещето на вурстовете и в TDI-то!Това е тяхната върхова технология и години наред ни е налагаха и ни облъчваха, че е и най-екологична. Дори специални еко норми измислиха, за да е наложат. В цял свят мерят азотни окиси, оксиди, ФПЧ, а в гАйропата мерят со2, за да може да се изкара, че дизелите са еко. И то при условия, че дори и учениците знаят, че со2 е храната на дърветата и от него се произвежда кислорода който дишаме. Японците са десетилетия пред тАпите вурстове във всичко.
  • #2
    44 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хубаво е че развиват тази технология но 1- каква е цената на водорода 2- оправете и малко визията на тази кола
  • #1
    26 rate up comment 38 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Самото име на модела го подсказва Mirai -Бъдеще, а не TDI