IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Глобиха Ford заради името Mustang

Компанията няма право да използва названието в Китай

Глобиха Ford заради името Mustang

Съдебните искове срещу китайските компании заради копирането на световноизвестни търговски марки са често срещани. Обратните ситуации обаче не се случват често, но вече една от тях е факт, съобщава Autohome.com.

Глобиха Ford заради името Mustang

Съдът в град Ченду, провинция Съчуан, забрани на Ford да използва китайското имена на модела си Mustang. Искът е заведен от местния производител Yema Auto, който твърди, че на китайски език „мустанг” се превежда като „див кон”, тоест „yema”.

От компанията посочват, че са регистрирали изображение на кон и името Yema като търговски знак още през 1986 г. А рекламата на Ford нанася на фирмата както морални, така и финансови щети. Съдът прие доводите на китайците и нареди на Ford не само да спре да използва названието, но и да изплати обезщетение на Yema Auto в размер на 155 000 долара.

Глобиха Ford заради името Mustang

Най-любопитното е, че компанията Yema Auto, която е част от концерна SAIG (Sichuan Automobile Industry Group), произвежда кросоувъри и минивано. Всички те безочливо копират автомобили от марките Volkswagen, Toyota, Subaru и Land Rover.

Снимки: Ford, Autohome

Тагове: ford mustang yema auto
0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Китай масово се патентоват имена на известни фирми и какво ли не и когато решат да продават в Китай започва изнудването. И правосъдието там е на страната на местните измамници.
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    1986, господи колко отдавна!!! Те направо са древни тея оризени ***.оти бре!! Как нема кой да ви спре ориза, и да изгниете, мама ви крадлива и нахална, ши/ибани ***!!!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Хахаха. Това е една от причините, фирмата за която работя да избягва да прави бизнес в Китай. Другата е, че основната идея на китайците е да откраднат/изкопират продукта, бил то автомобил, софтуер, хардуер и т.н., след което да го представят за свой. Имаме много неприятен опит с китайският "пазар". Любезно те ограбват, и няма да кого да се оплачеш, щото се оказва че всъщност ти си им изкопрал "продукта" ;)))). Представете си какво може да се случи на фирми на които половината бизнес идва от там
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам какво да кажаНе е ли по добре всички адвокати по света да се елиминират ???
  • #1
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво очаквате от комунсти?