IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo прави нов спортен модел - 6C

Очаква се разработката му да бъде завършена още тази година

Alfa Romeo прави нов спортен модел - 6C

Италианският производител Alfa Romeo работи по напълно нов модел, който може да се появи още през тази година . Информацията е на тунинг компанията Pogea Racing, която се занимава с доработките по колите на компанията повече от 20 години.

Alfa Romeo прави нов спортен модел - 6C

Според източниците на ателието, моделът ще се казва 6C, като до края на годината ще видим концептуания му вариант. За 2019 г. е насрочена премиерата на автомобила, а година по-късно той ще излезе на пазара..В основата на спортната машина ще бъде платформата на седана Giulia, а като размери 6C ще превъзфхожда купето 4C.

Бъдещата Alfa Romeo 6C ще получи 2,9-литров бензинов V6 с двойно турбо. Мощността на агрегата, който при топ-версията на Giulia развива 510 к.с., ще бъде леко намалена - до 500 к.с. Тягата ще се предава към задните колела, като засега не се съобщава за поставяне на система 4х4.

Освен спортно купе, италианския производител предвижда до 2020 г. да предложи на пазара и още един SUV. Той ще бъде с по-големи размери и ще се позиционира над сегашния Stelvio.

Снимка: Pogea Racing

0 от 500
  • #9
    7 rate up comment 14 rate down comment
    до вечния кмет ( преди 6 години )
    Явно си заспал някъде преди 30-тина години и не искаш да се събудиш. Защото последните три десетилетия Алфите са нищо повече от лъскави Фиати.
  • #8
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Вечния кмет ( преди 6 години )
    Една от малкото марки коли, които не робуват на маркетинга и парите, а на философията за направата на АВТОМОБИЛ.
  • #7
    11 rate up comment 5 rate down comment
    антифен на Макароне ( преди 6 години )
    Не сте съвсем прави.6С е в лигата на Порше 911, АМГ ГТ-Р,Ферари 458 и Астон Мартин.И подобна машина е необходима на бранд като Алфа Ромео.Мисля,че са си взели поука от концепцията на 4С,където продажбите са катастрофа и ще напавят една много спортна,а в същото време и много луксозна спортна кола. Всъщност истинският проблем е канибализмът между Мазерати и новата Алфа и при лимузините и при СЮВ.Засга Джийп и Крайслер държат водата малко над устата за ФСА,но това не може да продължи дълго.
  • #6
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нов модел. Ми той предишния така и не сработи.
  • #5
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Бравос ( преди 6 години )
    Е това все още е неофициална информация, все пак. На мен обаче ми намирисва на нова Брера, нещо което много отдавна чакам. А колкото до това дали има нужда от бързи купета и хот хечове на пазара - вижте гамата на почти всяка друга марка. Имат си.За мен много правилен и логичен ход.
  • #4
    6 rate up comment 10 rate down comment
    fan ( преди 6 години )
    И аз мисля, че първо трябва да имат поне 3 модела джипки преди да помислят за нещо такова
  • #3
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    боли го шпека Маркионе, за тъпия маркетинг. Марката е бутикова и е за маняци, за ширпотреба си имат Фиат и Джип. Аз например като не искам да съм поредната уфсъ, която се е зомбирала от модата не ща сув.8С беше лимитирана и се избиха да си купат, 4С е уникална и се продава добре. Пък като вида някои със голям Сув и ми става даже жал, как може хората да са толкова потдатливи на реклами и избиване на комплекси....
  • #2
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Тоя Маркионе а и талянците имам чувството че ама хептен не разбират от икономика и маркетинг!Пазарни поручвания показват че в днешно време такива коли не се купуват а се купуват SUV автомобили.Тия обаче продължават и после що немали продажби!
  • #1
    5 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако тея продадат 1000 бройки,трябва да отварят шампанско...