IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа

Причината за това решение са слабите резултати на Auris

Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа

Японският производител Toyota ще върне на някои европейски пазари хечбек-версията на модела си Corolla, като това ще стане още в първите месеци на годината, съобщава Autocar, като се позовава на официлни източници.

Toyota Corolla се завръща като хечбек в Европа

Първият пазар за модела ще бъде Великобритания, където за последно Corolla се предлагаше като хечбек през 2007 г. Причината за решението на компанията са незадоволителните резултати на Auris. За миналата година от този модел са продадени около 14 000 бройки, което е с 3000 по-малко от 2016 г.

В Toyota очакват интересът към Auris да продължи да спада и затова ще го заменят с напълно нов автомобил. Той ще бъде изграден на новата глобална платформа на компанията, която ще позволи използването на различни хибридни и бензинови агрегати.

Всъщност хечбекът Corolla ще разчита на 1,2-литровия бензинов мотор и 1,8-литровия хибрид от Auris. Японците обаче нямат намерение да предложат дизелова версия на модела, въпреки популярността на това гориво на Стария континент.

Снимка: Toyota

Тагове: auris toyota corolla
0 от 500