IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още 127 000 нови коли на Audi влизат в сервизите

Акцията в Германия е заради манипулирани дизелови двигатели

Още 127 000 нови коли на Audi влизат в сервизите

Федералното автомобилно управление на Германия е задължило Audi да вкара в сервизите си 127 000 нови коли с дизелов двигател V6 TDI заради скандала с манипулираните вредни емисии, съобщава Bild am Sonntag.

Още 127 000 нови коли на Audi влизат в сервизите

Проверките на властите са показали, че моделите A4, A5, A6, A7, A8, Q5 и Q7 са оборудвани с „незаконни системи за пречистване”. Освен това на компанията от Инголщад е наложена забрана за продава автомобили Audi A8, произведени преди средата на 2017 г.

Скандалът с манипулираните дизелови двигател на концерна Volkswagen, част от който е Audi, избухна преди повече от 2 години в САЩ. Германският производител бе обвинен в използването на софтуер, който занижава реалните вредни емсиии на моторите.

През миналото лято Audi организира няколко безплатни сервизни акции, чиято цел беше да подобри именно нивата на вредните емисии на нейните модели. Те засегнаха близо милион коли, като в бройкат влизат и тези 127 000 машини, които сега трябва да бъдат вкарани в сервизите.

До 2 февруари компанията трябва да представи пред Федералното автомобилно управление свой план за това как ще се справи с манипулациите. От него ще зависи и дали Audi ще понесе други санкции заради скандала.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500