IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потвърди се още един смъртен случай по вина на Takata

Дефектна въздушна възглавница е убила собственичка на Honda Accord

Потвърди се още един смъртен случай по вина на Takata

Властите в щата Флорида официално потвърдиха поредния смъртен случай в катастрофа в резултат от дефект на въздушна възглавница, производството на компанията Takata, съобщава AP.

Потвърди се още един смъртен случай по вина на Takata

Инцидентът с 34-годишната Никол Бейкър е станал през юли миналата година в град Холидей. В автомобила освен загиналата са били нейната възрастна майка, както и двете и деца – на 10 и 5 години. Намиращата се зад волана жена се удря в друга кола, като получава тежки наранявания и умира няколко часа по-късно в болница.

Разследването показва, че Никол е щяла да оцелее, ако въздушната възглавница на нейната Honda Accord, произведена през 2002 г., не е имала дефект. При сблъсъкът еърбегът буквално е изстрелял парчета метал в тялото на шофьоркатата.

Така смъртта на Бейкър е 15-ият официално потвърден случай с фатален край по вина на Takata в САЩ. Доказаните трагични инциденти с въздушни възглавници на японския производител в цял свят вече са 21. Заради дефектните еърбези до момента в сервизите са изтеглени над 100 млн. автомобила на почти всички световни производители.

През 2017 г. Takata се съгласи да изплати глоба в САЩ в размер на 1 млрд. долара. Към момента дълговете на компанията превишават 9 млрд. долара и през юли тя подаде заявление са обявяване в банкрут в Япония и в САЩ.

Снимка: Car and Driver

Тагове: takata
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Да бе,аз не карам щайги с гърмящи таката, а късата клечка май вече си я изтеглил с легена, като ти чета глупостите май нямаш намерение да го сменяш, така че е въпрос на време ти да му усетиш ефекта.
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Да бе ( преди 6 години )
    Няма японски леген, бе въздухар! Освен това, въпросните възглавници не са монтирани само на японски легени! Дано ти да изтеглиш късата клечк, за да се убедиш лично в "ефекта"!
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Долния и Анонимника - Пожелавам ти наистина да не пробваш еърбега на японския ти леген, защото знаеш изхода нали?Аиде със здраве!
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Абе долния! ( преди 6 години )
    Не, не пробвам и нямам намерение! То си е за такива като теб, дето и да ги няма на никой няма да му пука!
  • #10
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Абе долния ( преди 6 години )
    що ти нали го пробваш в момента?
  • #9
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така ли? Сигурен ли е? Що не пробваш!
  • #8
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Абе ( преди 6 години )
    Най-сигурния начин за успешно самоубийство е да си купиш Японски леген със стрелящи въздушни възглавници!Факт!
  • #7
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какъв допустим процент дефекти бе другарю!?!100 млн. автомобила - това вероятно са ВСИЧКИТЕ които са с таката.Вероятно жертвите са поне стократно повече - просто не са доказани и не са в щатите където реално могат да ги осъдят.И аз имах тойота и добре, че се отървах - въпреки че в тм ауто бяха коректни и смениха стелките, после коланите и т.н. Писна ми да следв форумите за поредния им смъртоносен дефект.
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    и балкан ( преди 6 години )
    и бивчето балкан стар правиха акция.. даже питаха ако митсубишито не е при мен вече на кого съм го продал за да уведомят.Не съм ходил да сменят те досега не са гръмнали ...
  • #5
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    А пък на моя тарлясник въздушните възглавници са изгърмяли още преди да го купя! Така,че е напълно безопасен. Ама той така или иначе не пали зимата и е още по-безопасен.Ех,да си имах едно Ауди -куатро...