IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Някои модели на BMW могат да се окажат „излишни”

Баварците са се отказали от нови поколение на i3 и i8

Някои модели на BMW могат да се окажат „излишни”

Нови поколения на моделите BMW i3 и BMW i8 няма да има, съобщава изданието Autocar, като се позовава на ръководителя на проекта i - Робърт Ирлингер, и на дизайнера на подразделението, занимаващо се с електрически коли на марката, Домагой Дукец.

Някои модели на BMW могат да се окажат „излишни”

Според двамата, целта на създаването на модела i3 е била демонстриране на възможностите на BMW в сферата на електромобилите. На свой ред BMW i8 е послужило за пример за това как съвременните технологии могат да се използват в автомобилния спорт.

„Двата модела се справиха отлично с поставените им задачи и сега изниква въпросът дали бъдещото им съществуване е целесъобразно. Смятаме, че те свършиха работата си напълно и разработката на техни нови поколения не влиза в плановете на BMW”, обясниха двамата, но побързаха да се застраховат, че това решение може да бъде променено в даден момент.

Някои модели на BMW могат да се окажат „излишни”

Наскоро от BMW обявиха, че предвиждат до 2025 г. да предложат 25 нови автомобила, като 12 от тях ще бъдат изцяло електрически, а останалите 13 – хибриди, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа.

Към момента баварците за запазили имената от i1 до i9 и от iX1 до iX9, които ще бъдат използвани за новите модели в блидко бъдеще. В BMW се надяват, че през 2025 г. електрифицирани превозни средства ще бъдат между 15 и 25% от глобалните продажби на концерна.

Снимки: BMW

Тагове: bmw i8 bmw i3
0 от 500