IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи новата Jetta

Седмата генерация на седана е пораснала на размери

Volkswagen представи новата Jetta

Германският производител Volkswagen представи на автосалона в Детройт новото поколение на копактния седан Jetta. Това е седмата генерация на модела, от който след излизането му през 1979 г. до момента са продадени над 16 млн. бройки.

Volkswagen представи новата Jetta

От тях 3,2 млн. са реализирани на територията на САЩ, така че мястото на премиерата не е никак случайно. Новата Jetta е изградена на платформата MQB (Volkswagen Modular Transverse Matrix), като е получала по-смел дизайн, повече вътрешно пространство спрямо предшественика си и редица нови технологии.

Седанът е по-дълъг, по-широк и по-висок от предишното поколение. Разстоянието между двете оси е увеличено с 20 мм, като конкретни цифри ще бъдат съобщени по-късно. От Volkswagen уточняват и че багажникът на модела е станал по-вместитетелен.

Външният вид на VW Jetta, моделна година 2019, е вдъхновен от  Volkswagen Arteon и Volkswagen I.D. Concept. Дизайнът е по-агресивен и стилен, като трябва да се отбележат необичайното оформление на решетката на радиатора и светодиодната оптика (тя ще е достъпна още в базовия вариант), както и по-острите линии на каросерията и наклонения покрив.

Салонът на компактния седан е напълно преработен, като за него са използвани материали от високо качество. В интериора също има много осттри ъгли и трапецовидни форми. Клиентът ще може да избира между голям брой варианти на оформление с различнни видове осветление.

За нивата на оборудване SEL и SEL Premium автомобилът ще се предлата с цифров панел Digital Cockpit. Новият интерфейс ще може да се конфигурира изцяло според изискванията на водача, който ще има на разположение голям брой асистенти и системи за безопасност. Сред тях са система за предупреждения за опасност от челен удар, система за внезапно спиране, система за следене на „слепите” зони, адаптивен круиз-контол, система за подържане лентата на движение.

Volkswagen представи новата Jetta

Информационно-развлекателната система VW Car-Net с голям монитор работи с Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink, и също ще бъде предлагана още в базовата версия на автомобила.

На пазара в САЩ новият VW Jetta излиза с 1,4-литров двигател TSI с турбо и директно впръскване на горивото. Моторът не е нов и се използваше и при предишната генерация на модела. Мощността му е 142 к.с.,, а въртящият момент – 249 Нм. Задвижването е към предните колела с помощта на 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенен „автомат”. Предвижда се и версия Jetta GLi с по-мощен мотор.

Седанът ще бъде достъпен в 4 нива на оборудване - S, SE, SEL и SEL Premium. По-късно ще се появи и R-Line. Цените за САЩ стартират от 18 545 долара.

Снимки: Volkswagen

Тагове: vw jetta
0 от 500