IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Тюркменистан забраниха всички коли без белите

Автомобилите се спират от движение, докато не бъдат пребоядисани

В Тюркменистан забраниха всички коли без белите

Полицията в Тюркменистан пристъпи към поголовно спиране на автомобили, чиито цвят е различен от белия. Пазителите на реда директно плащат колите на наказателен паркинг, съобщава вестник „Хронини Тюркменистана”.

В Тюркменистан забраниха всички коли без белите

Изданието допълва, че полицаите не само принуждават шофьорите да закарат колите си на паркинга, но ги задължават да ги пребоядисат. Ако собствениците откажат, превозните средства се спират от движение. Обяснения за случилото не се дават.

Още на 2 януари в бившата Съветска република беше въведена забрана за използване на черни автомобили. Подобни коли още от края на 2017 г. се изземат от техните собственици, които трябва да подпишат декларация, че ще ги пребоядисат. Освен това се забранява и шофиране на жени в страната.

Още през 2015 г. в страната има негласна забрана за внос на автомобили с черен цвят. Твърди се, че на президентът на Тюркменистан - Курбангули Бердимухамедов, вярва, че единствено белият цвят носи щастие и това е причината за забраната.

0 от 500