IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обвиниха Ford в манипулация на дизелови двигатели

Група собственици на пикапи заведе колективен иск срещу производителя

Обвиниха Ford в манипулация на дизелови двигатели

Колективен иск срещу компанията Ford заведе група собственици на дизелови пикапи на марката. В него те твърдят, че компанията умишлено е занижавала нивата на вредните емисии, отделяни от двигателите, съобщава Automotive News.

Обвиниха Ford в манипулация на дизелови двигатели

Обвинението е същото, заради което през есента на 2015 г. избухна скандалът с манипулираните двигатели на Volkswagen, станал известен като „дизелгейт”. Според собствениците на пикапи Ford, компанията е използвала незаконно програмно оборудване при тестове на колите на стенд.

В иска се казва, че под подозрение попадат 500 000 пикапи от моделите F-250 и F-350 Super Duty, продадени през периода 2011-2017 г. Собствениците им твърдят, че нивата на азотен оксид при тях 50 пъти превишават установените норми. Освен Ford те обвиняват и компанията Bosch, която според тях е помагала на автомобилния производител да прикрива проблемите и недостатъците на двигателиге на пикапите.

Представител на Ford коментира, че всички превозни средства, произведени от компанията, отговарят на съответните федерални изисквания за нивата на вредни емисии и на нито от тях не е поставяно нелегално програмно оборудване. Затова и във Ford считат обвиненията за „напълно неоснователни”.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    до този долу ( преди 6 години )
    Като плюеш нагоре, нали знаеш къде пада.
  • #3
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хей, я да не обиждаш селата!Не всички селяни карат ФВ. Само най-пр0стите и от най-забутаните села. Да караш ФВ е диагноза, която засяга много хора. Доказателство за това е форумната ***.
  • #2
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ако има нелегален софт е най лесното нещо да се докаже.за сега само селската марка фолк с ваген е ползвала такъв и никой друг.факт!
  • #1
    19 rate up comment 23 rate down comment
    U2 ( преди 6 години )
    Ще ги съдят, правилно. Както в Германия заведоха колективен иск срещу Фолксваген и Ауди, заради ненормално високия разход на масло на TSI-двигателите им. Иначе номер едно по продажби. Да, в Китай. Смешници! Веднъж фолксваген, никога повече фолксваген. Личен опит, Голф 6.