IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M5 постави световен рекорд по дрифт (ВИДЕО)

Спортният седан беше дозареден с гориво по време на движение

BMW M5 постави световен рекорд по дрифт (ВИДЕО)

Новото поколение на седана BMW M5 постави нов световен рекорд по продължителен дрифт, като се движи по този начин цели 8 часа и измина 374,17 км. Запис с основните моменти от изпълнението бяха публикувани в страницата в YouTube на американското подразделение на баварската марка.

BMW M5 постави световен рекорд по дрифт (ВИДЕО)

Рекордът е регистриран в тестовия център BMW Performance в Южна Каролина. Зад волана на автомобила е инструкторът по майсторско шофиране в школата BMW Performance - Йохан Шварц, който завъртя над 2000 обиколки. Така BMW M5 подобри постижението на Toyota GT86, която през лятото на 2017 г. премина с дрифт 165 км.

По време на 8-часовото дрифтиране седанът е зареждан цели 5 пъти, като това става в движение. Ускоредно с автомобила застава BMW M5 от предишното поколение, като от него се прехвърля гориво. Така баварците записват още един рекорд – по синхронен дрифт, тъй като двете коли се движат с контролирано поднасяне в продължение на 63,16 км.

И двете постижения за записани в Книгата на рекордите Гинес, като представител на организацията е присъствал на трасето през цялото време.



Новото BMW M5 разчита на 4,4-литров V8 с две турбини, развиващ 600 к.с. и 750 Нм. Моторът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,5 секунди, а максималната скорост с допълнителен пакет M Driver’s Package е 305 км/ч.

Снимка и видео: BMW

0 от 500